Mensen denken in hokjes en hebben vooroordelen. Als homo is het niet altijd makkelijk, maar eigenlijk heeft iedereen in zijn/haar leven te maken met vooroordelen, intolerantie of discriminatie. Hoe kunnen we toleranter worden? Waar moeten we beginnen? 

Een jongen waarmee ik  een korte tijd geleden goed mee bevriend ben geraakt gaf me inspiratie voor deze blog. Ik leg je graag uit waarom: 

Het verhaal 

Deze vriend van mij is een knappe jongen en hij is populair op social media. Hij heeft vele volgers en mensen vinden hem leuk. Ook krijgt hij met regelmaat, via social media, de vraag of hij homo is. De een vraagt dit op een respectvolle manier, maar er zijn ook anderen die direct een intieme foto sturen of een intieme foto van hem eisen.  We willen als LGBTQ meer geaccepteerd worden in de maatschappij, alleen als wij geaccepteerd willen worden, is het dan niet juist aan ons om het goede voorbeeld te laten zien en ook hetero’s te respecteren?

Waar ligt de grens?

Grenzen verschillen per persoon. Ik persoonlijk ben vrij open en wanneer iemand mij een persoonlijke vraag stelt via social media antwoord ik daar netjes op.Voor iedereen is het verschillend waar zijn of haar grenzen liggen, dit is heel normaal. Vaak ontstaat er een gezellig gesprekje uit, niks mis mee lijkt mij. 

Mijn persoonlijke grens ligt relatief ver als het gaat  over seksualiteit, maar het is wel belangrijk om aan te voelen hoe ver je kan gaan in je gesprekken met de ander. Ik vind het vrij respectloos en onbeschoft als mensen uit zichzelf intieme foto’s sturen of afdwingen. 

 

“If you want to make the world a better place,
Take a look at yourself, and then make a change”

 

Acceptatie, het begint bij onszelf

Als LGBTQ hebben we in Nederland veel geluk, we kunnen en mogen ons vrij uiten zonder dat we hiervoor gestraft worden door de overheid, we hebben zelfs alle rechten gekregen die hetero stellen ook hebben gekregen. Hiervoor hebben we lang en hard moeten vechten en hebben we terecht gewonnen!

Alleen aan sociale acceptatie is er soms nog een groot gebrek. Maar begint het niet bij onszelf? Lokken sommige mensen negatieve reacties bewust of onbewust uit? Ik denk van wel. Het is niet netjes om aan een wildvreemde via social media intieme foto’s te vragen of ongewenst te versturen, dit is zelfs strafbaar. Behalve dat dit strafbaar is, belemmert dit soort dingen de acceptatie van andere mensen waar wij al zolang voor vechten. Behandel een ander zoals je zelf behandelt wil worden. Ken je iemand niet of niet zo goed? Vraag de ander wat hij/zij fijn vindt, wat hij/zij wel vertellen of delen. 

 

Het begint bij jezelf!

 

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Bert

24 jaar, altijd vrolijke en enthousiaste service technieker in hart en nieren die er graag op uit trekt om te fotograferen en terrasjes te doen met vrienden!

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!