Accepteren kun je leren: 3 boekentips
Accepteren kun je leren: 3 boekentips
boekentips

Accepteren is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Acceptatie betekent dat er erkenning is voor hetgeen waar je tegenaan loopt, zonder dat je het direct wilt oplossen. Je gaat het als het ware als een onderdeel zien van je huidige leven zonder het groter of kleiner te maken. Vervolgens kun je gaan onderzoeken hoe je naar je waarden kunt leven ondanks de psychische problemen die je ervaart.

Ik deel graag drie boeken die je mogelijk kunnen.

Tip 1: My friend fear – Meera Lee Patel

boek

Meera Lee Patel is illustratrice en bundelde haar ervaringen met angsten tot een mooi en bijzonder boek. Patel daagt je uit om te  onderzoeken wat er gebeurt als je naar je angsten luistert Wat kan er gebeuren als je jouw angsten omarmt en gebruikt om meer in je kracht te staan?

Met verschillende vragen kom je  erachter waar je daadwerkelijk angstig voor bent. De schrijfster vertelt over haar persoonlijke ervaringen over het voelen van angsten en hoe ze haar angst nu ziet als haar beste vriend. Het boek leest makkelijk weg, heeft prachtige illustraties en het inspireert je om wat milder naar jezelf te zijn.

Nieuwsgierig? Je kunt dit boek hier te bestellen. 

Tip 2: Van dit boek ga je beter slapen –  Catelijne Elzes & Deborah Freriks

boek slapen

Wist je dat één op de drie volwassenen slecht slaapt? Schrijfsters Elzes en Freriks hebben goed nieuws: een betere nachtrust is echt mogelijk! 

In het boek “Van dit boek ga je beter slapen’’geven de schrijfsters handvatten om beter te slapen. Ieder hoofdstuk staat op zichzelf. Telkens een stuk lezen is dus mogelijk. Op een een humoristische en hartverwarmende wijze geven ze een kijkje in hun eigen (slaap)leven. De twee schrijfsters kampten zelf jarenlang met slaapproblemen. Het boek staat vol met wetenschappelijke informatie, interviews met slaapexperts en een beschrijving van hun eigen slaapexperiment. 

Een toegankelijk geschreven boek met veel humor, compassie en vooral erkenning voor slaapproblemen. Wil jij ook beter slapen? Bestel het boek hier en wie weet ga je meer nachturen maken!

Tip 3: Sterker dan ooit – Brené Brown 

boek sterker dan ooitHet boek ‘’Sterker dan ooit’’ is het vierde boek van bestsellerauteur Brené Brown. Dit keer het thema: vallen en opstaan. Brown is geluksonderzoeker en combineert  wetenschappelijke informatie met persoonlijke ervaringen van anderen én van zichzelf. Hiermee geeft ze direct het goede voorbeeld. Brown pleit voor een revolutie: durf eerlijk te zijn over keihard op je bek gaan. Ze beschrijft welke fases je doorloopt om vervolgens weer op te staan. Dit vergt moed!  

Door de persoonlijke verhalen van anderen en de auteur zelf krijg je het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Een aanrader! Je kunt het boek hier bestellen. 

Veel leesplezier! 

Meer boekentips?

Lees verder op deze blog!

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Rita

Hi, ik ben Rita, psycholoog en coach bij NiceDay. Het komt weleens voor dat je minder goed in je vel zit of dat je last kunt hebben van angst, stress of somberheidsklachten die wat langer aanhouden. Iemand die met je meekijkt en met je meedenkt kan je verder helpen in je herstelproces. Als je eenmaal de stap hebt gezet om de klachten die je ervaart met een psycholoog te delen dan zul je hopelijk merken dat het delen zorgt voor meer verbinding!

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!