thee

Thee wordt wereldwijd veel gedronken. Sterker nog, het is op water na het meest gedronken drankje! Je hebt verschillende soorten thee, namelijk: zwarte thee, groene thee en witte thee. Maar wat zijn de verschillen tussen deze theesoorten? En waar is thee drinken goed voor?

Verschillende soorten thee

De bekendste theesoorten zijn: zwarte thee, groene thee en witte thee. Zwarte thee wordt het meest gedronken en bevat ook het meeste cafeïne. Groene thee bevat veel antioxidanten en minder cafeïne, hierdoor is groene thee gezonder dan zwarte thee. Witte thee daarentegen is nog gezonder. Deze theesoort is namelijk niet gefermenteerd. Fermenteren is een soort gistingsproces, de theebladeren worden in een vochtige omgeving gelegd en hierdoor gestoomd. Helaas verliest thee hierdoor een deel van de voedingsstoffen.

Stay hydrated

Hou je niet van water? Liever smaak aan je drankje? Dan is thee de oplossing! Door thee te drinken krijg je voldoende vocht binnen. En het is een stuk gezonder dan frisdrank, er zitten namelijk geen suikers in thee (zolang je dat niet zelf toevoegt!). Ook bevat thee meer mineralen en antioxidanten dan water of frisdrank.

Gezondheidsthee

Het drinken van thee is goed voor de gezondheid! Zo kan het drinken van groene en zwarte thee de bloeddruk verlagen en helpt het drinken van groene thee bij het verlagen van het cholesterol. Daarnaast bevat thee flavonoïden, dit zijn antioxidanten die helpen bij het bouwen van een goede weerstand. Flavonoïden zitten vooral in zwarte en groene thee.

Theetijd

Thee kun je beter tussen maaltijden door drinken, het kan namelijk de opname van bepaalde voedingsstoffen uit eten beïnvloeden. Ook bevat thee cafeïne (theïne). Wanneer je gevoelig bent voor cafeïne kun je beter geen thee drinken voor het slapengaan. Ga in de plaats daarvan voor een kruidenthee: deze thee is niet afkomstig van de theeplant, maar net zo lekker!

NiceDay: Probeer per dag een paar koppen thee te drinken, let wel op dat je niet te sterke thee drinkt. Je kan dit plannen in je Daily Planner, dit zorgt ervoor dat Niceday je herinnert aan het drinken van thee!

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Selin Colakhasanoglu

Coach. Wandelt samen met jou om je doelen te bereiken. Houdt van piano spelen, reizen en verschillende culturen.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!