Beste workouts om te doen op hersteldagen
Beste workouts om te doen op hersteldagen
vrienden-sporten-beste-workouts

We weten allemaal dat regelmatig sporten goed is voor onze gezondheid. Maar er bestaat ook zoiets als teveel en te vaak bewegen. Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen door de feel-good hormonen die vrijkomen wanneer je aan het sporten bent. Dag in, dag uit sporten kan echter averechts werken. Tussen je workouts door heeft je lichaam tijd nodig zodat het zich kan herstellen. Bovendien kan je op een punt komen waar meer sporten niet tot meer vooruitgang leidt. Dit betekent niet dat je alle activiteiten op je rustdagen moet vermijden!

Geef je lichaam een ​​break

Met actieve herstel workouts beweeg je voldoende terwijl je je spieren en gewrichten genoeg rust geeft om te herstellen en sterker te worden. In tegenstelling tot passieve hersteldagen (die ook erg belangrijk zijn), ben je op een actieve hersteldag bezig met workouts die gelijk staan aan 60 tot 70 procent van je maximale inspanning (lage tot matige intensiteit). Als je bijvoorbeeld traint voor een marathon, kun je een actieve hersteldag gebruiken om een ​​rustige yogales te volgen om aan flexibiliteit te werken.

Werken met een lagere intensiteit, in tegenstelling tot helemaal niets doen, zal het herstel van je vorige workout helpen te verbeteren. Dit is mogelijk doordat de bloedtoevoer naar je spieren en weefsels verbeterd worden door de workout van lage intensiteit. Door je bloedsomloop een beetje te stimuleren, kun je voedingsstoffen (zoals aminozuren en zuurstof) in je spieren krijgen, waardoor ze zichzelf kunnen herstellen. Het helpt ook bij het verwijderen van afvalproducten die zich tijdens het sporten hebben gevormd (zoals waterstofionen en melkzuur) en draagt ​​bij aan spierbeschadiging en vermoeidheid.

Welke herstel workouts kun je doen?

  1. Tai chi. Tai chi is een low-impact vorm van martial arts. Kenmerkend zijn de langzame en vloeiende bewegingen. Deze bewegingen zijn ideaal voor het activeren van het parasympatische zenuwstelsel, dat ons lichaam helpt kalm te worden en te herstellen van de stress. Tai chi is goed voor het opbouwen van kracht en je balans. Je wordt bewust van je hele lichaam.
  2. Yoga. Yoga verhoogt niet alleen je flexibiliteit, maar je werkt ook aan je ademhaling en je leert je lichaam te beheersen. Daarnaast bevordert een ‘flow’ ook de bloedstroom om je afgebroken spierweefsel te herstellen. Verder leer je mindful te zijn.
  3. Zwemmen. Je training naar het zwembad verplaatsen is een geweldige, lage impact workout. Tijdens het zwemmen ontspannen je gewrichten. Bovendien helpt de waterdruk je bloedcirculatie in de spieren, bloedvaten en het hart te verbeteren. Het is ook geweldig voor het opbouwen van je cardiovasculaire uithoudingsvermogen.
  4. Fietsen. Niet zo’n fan van zwemmen? Spring op je fiets! Je verbetert de doorbloeding naar het onderlichaam en het kan met lage intensiteiten worden gedaan.

Smaak en voorkeuren

Iedereen heeft zijn eigen smaak en voorkeuren en dat is oké. Zoek een low-impact workout die bij je past en vergeet niet genoeg te rusten tussen intensieve trainingen. Je lichaam heeft het nodig! Heb je een favoriete low intensity workout die je graag doet?

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Shannon

Content wizard die van lekker eten houdt, geïnteresseerd is in alternatieve geneeskunde en voeding. Schildert in haar vrije tijd.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!