natuur

Natuur kalmeert me. Helemaal als iets oer of enorm is. Oerwouden en oeroude overwoekerde beschavingen. Enorme bergen, watervallen of zoutvlakten. Hoe groter hoe beter. Hoe ouder hoe beter. Waarom? Omdat ze rust uitstralen.

Laat me dat uitleggen

Wanneer je kennis maakt de lichtjaren oude aarde wordt je leven even heel simpel. In deze miljoenen jaren bestaan, ben jij een onzichtbaar klein stipje. Onze tijd bestaat niet tegenover oeroude natuur. Je hoeft geen snelle beslissingen te maken en van alles iets te vinden, niet alles te overdenken. Je hoeft niet iets te zijn. Dat ben je al. Net als de natuur. Je bent. En hoe klein zijn wij tegenover al onze enorme natuurlijke fenomenen? Bijna nietig eigenlijk.
Omringt door grootsheid dringt het steeds opnieuw tot me door dat ik niet perse allemaal dingen hoef. Ik ben goed zoals ik ben. Het geeft me immense rust. En een geluksgevoel. Mijn alledaagse leven voelt niet simpel. Ik kan enorm genieten van dingen, maar ik vind het leven best een gevecht. Een gevecht wat, als het even rustig lijkt te zijn, toch weer in het donker staat te wachten.

Daarom ga ik keer op keer terug de natuur in. Om te aarden.

 

Tags:
Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Bouwke

NiceDay Schrijver. Organisatie- en arbeidspsychologe. Ik hou van de natuur, reizen en van fotografie. Ik beweeg en sport graag, met name tennis, pilates/yoga en wandelen. Met mijn verhaal zet ik me in voor meer openheid over geestelijke gezondheid en wil ik stigmas hier omtrent verminderen. Je kunt me vinden op Instagram: I am one Movement en backpackingbouwke en op Twitter: @iambouwke

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!