Fitter worden, energieker zijn, gezond eten en gelukkig zijn. Welk doel je ook wilt bereiken, je ervaart altijd ups en downs, goede en slechte tijden. Soms moet je een stap terug nemen om vooruit te komen. Om je doelen te behalen moet je fouten maken, leren van je fout hebben en vooral niet opgeven. Dit artikel kan je helpen in de reis naar je doelen.

Kleine stapjes
Ben jij super gemotiveerd om je doelen te halen en wil jij je hele leefstijl omgooien? Dat is een goed begin, maar helaas niet haalbaar. Doelen die ver weg van je staan geven je niet genoeg houvast en voldoening. Mensen zijn gewoontedieren, grote veranderingen kosten simpelweg te veel energie. Dus one thing at the time! Kleine stapjes zijn makkelijker voor je en stapelen zich uiteindelijk op tot grote veranderingen. Ga dus niet opeens elke dag sporten wanneer je wat fitter wilt worden, ook met twee keer per week sporten zal je al veranderingen zien!

Do not wait until you have reached your goals to be proud of yourself. Be proud of every step you take towards your goal.

Geef niet op!
Gaat het niet zo lekker met je doelen? Is het behalen van je doel te vermoeiend? Geef niet op! Misschien heb je toch wat te veel hooi op je vork genomen. Of misschien zijn er onvoorziene omstandigheden die je doel in de weg zitten? Het is oké om het zwaar te hebben. Neem een korte pauze en laad jezelf weer op. Laat je inspireren en ben je bewust waarom je het doel wilt bereiken. Denk aan de positieve gevolgen van het behalen van je doelen en wat het je gaat opleveren.

Fouten maken
Niemand kan doelen behalen zonder tegenslagen. Maar zie fouten niet als iets negatiefs, maar als een leermoment. Negatieve ervaringen onthou je immers veel beter dan positieve ervaringen. Bedenk wat er fout ging en hoe je het volgende keer beter kan doen. Stuur jezelf aan de hand van je fouten de goede weg op.

Mistakes are proof that you are trying.

Eigen tempo
Heb jij er keihard aan moeten trekken deze week terwijl hetzelfde voor je vriendinnen niks voorstelt? Dat maakt niet uit, iedereen is anders. Het zijn jouw doelen, dus haal ze in jouw tempo! Aan het behalen van succes zit geen deadline, geef jezelf de tijd om van een verandering een gewoonte te maken.

Tegenslagen
Onderweg naar succes zullen er ongetwijfeld een hoop tegenslagen zijn. Maar hou je alleen bezig met de tegenslagen waar je invloed op hebt. Het kost te veel energie om je over alles druk te maken. Je hebt bijvoorbeeld geen invloed op het weer, maar je kan je er wel op kleden.

Doelen: heb jij je deze week niet aan je doelen kunnen houden? Geef niet op en gun jezelf een adempauze. Bedenk wat je allemaal al hebt bereikt en wees trots op jezelf!

Source :
Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Sanne Kwakkelstein

Leefstijl Coach. Helpt je het beste uit je lichaam te halen. Houdt van reizen, koken en husky’s.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!