hygge

Hygge, oftewel: de Deense wijze van gezelligheid. Kalmte en vredig zijn met dat wat voldoende is. Heerlijk toch? De Denen weten wel wat goed is, ze mogen zich niet voor niks jarenlang op rij het gelukkigste land van de wereld noemen. Wat is hun geheim? Ontdek de hygge-lifestyle met de volgende 6 stappen.

Stap 1: Zorg voor warmte en comfort

Eenmaal thuis gekomen is het tijd om te ontspannen! Trek je spijkerbroek uit en hijs jezelf in een wollen trui of comfy pyjama. Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk en ga lekker met een kop thee bij de verwarming of haard zitten. Buiten is het koud zat!

Stap 2: Een knus interieur

Maak het gezellig voor jezelf. Kies niet voor felle kleuren in je interieur, maar kleuren die kalmte uitstralen. Kaarsjes zijn leuk, ook als je alleen bent! Zorg voor leuke kussentjes en een mooi kleed. Tover je badkamer om in een spa en haal wat extra groen in huis. Struin Pinterest af voor inspiratie! Een sfeervolle omgeving zal onbewust effect hebben op hoe jij je voelt.

Copyright Pinterest

Stap 3: Familie en vrienden

Breng tijd door met geliefden. Laat de televisie uit, leg je telefoon weg en geniet van de tijd en van elkaar. Wees dankbaar voor wat en wie je hebt. Een realisatiemomentje!

Stap 4: Tijd voor jezelf

Daarentegen is het ook belangrijk om tijd voor jezelf te maken. Doe iets wat je leuk vindt en ontspan. Ga in bad of lees een boek of tijdschrift. Je hoeft niet altijd rekening te houden met anderen. Even opladen!

Stap 5: Comfort food

Raak jij ook alleen maar in de stress van koken? Kies voor comfort food! Comfort food hoeft niet perse ongezond te zijn, kies bijvoorbeeld voor een lekkere groentestoof met een warme appel met kaneel als dessert. Ook warme dranken en soepen zijn hygge-proof.

Stap 6: Neem genoeg rust

Stress is niet hygge: hygge staat voor rust en kalmte. Genieten van je avond. Zorg voor jezelf en voor je omgeving. Laat alles wat je dwars zit rusten! Lukt het je niet om stress los te laten? In dit artikel geven we je wat tips.

“Hygge is about simplifying life, a feeling of cozy, being aware of a good moment, lingering over an evening with friends and stopping to enjoy the simple pleasures.”

NiceDay: Heb jij last van stress? Plan een hygge avondje in je Daily Planner en noteer in je dagboek of het gelukt is en hoe het voelde.

Source :
Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Sanne Kwakkelstein

Leefstijl Coach. Helpt je het beste uit je lichaam te halen. Houdt van reizen, koken en husky’s.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!