Deze 5 tips krijgen (en houden) je aan het bewegen
Deze 5 tips krijgen (en houden) je aan het bewegen

Mensen die voldoende bewegen lopen minder risico op gezondheidsklachten. Het verkleint het risico op mentale klachten, zoals; depressieve gevoelens en angst. En ook verbetert het zelfbeeld en promoot het sociaal contact. Alleen maar positief dus! Toch kan het heel moeilijk zijn om jezelf aan te zetten tot sporten. Om je een handje te helpen geven we je wat tips.

Een goed begin is de helft

Je hebt besloten dat je meer wil bewegen, volgende week of misschien volgende maand. Even kijken wat goed uitkomt. Dat gaat niet werken! Wil je bijvoorbeeld twee keer per week gaan sporten, begin dan direct. Ga vanavond nog voor een half uurtje naar de sportschool. Het is niet nodig om gelijk twee uur te blijven. Begin klein, zo blijft het leuk.

Kies je vaste momenten

Om een nieuwe gewoonte aan te leren, is het belangrijk dat je er een vast moment voor vrij maakt. Bepaal voor jezelf een aantal fijne momenten gedurende een reguliere werkweek. Bijvoorbeeld: twee keer per week na je werk of voor je werk. Kijk wat fijn voelt voor jou en probeer dit vast te houden. Na enkele weken voelt dit vertrouwd en begin je sneller aan je workout.

Geniet van het proces

Waarschijnlijk heb je een doel voor ogen: afvallen, conditie verbeteren of sterker worden, allemaal redenen om meer te bewegen! Een mooi doel is altijd goed, maar geniet ook van de weg er naar toe. Sport met je favoriete muziek, sport buiten, probeer verschillende dingen uit of sport met andere samen. Maak het jezelf ook niet te zwaar, twee keer per week voor 30 à 45 minuten is al een mooi begin.

Integreer bewegen in je dagelijkse bezigheden

Om je doel te bereiken hoef je natuurlijk niet perse (alleen) naar de sportschool. Integreer beweging ook zoveel mogelijk in je dagelijks leven. Pak bijvoorbeeld vaker de trap in plaats van de lift, pak vaker de fiets, ga een avondje lekker dansen of loop een rondje na de lunch. Bewegen doet bewegen! Zo krijg je vast en zeker ook meer zin om te sporten.

Houd je voortgang bij

Iedere fitness influencer op Instagram post regelmatig een voor en na foto. Op deze foto’s is het resultaat wat zij behaald hebben goed zichtbaar. Doe dit ook! Maak foto’s van jezelf wanneer je begint en wanneer je een tijdje bezig bent. Het zien van de verandering stimuleert je en houdt je op koers.

Heb jij nog een tip voor iemand die meer wil bewegen?

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Lisa den Boer

Content creator die gelooft in de kracht van content: taboe doorbreken, motiveren en inspireren. Nieuwsgierig naar nieuwe plekken, culturen en andere mensen.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!