We zijn niet allemaal goed in hetzelfde. Authenticiteit is wat jou uniek maakt en dat mogen we, mijns inziens, benadrukken in plaats van vergelijken met de maatstaven van anderen. Jarenlang heb ik gedacht dat mijn lichaam zwak was door het te vergelijken met een maatschappelijk opgelegd beeld.

De reden dat ik yoga doe, heeft niets te maken met flexibiliteit. Dit is #myyogastory.

Op zesjarige leeftijd was er een tumor vergroeid in mijn ruggengraat, die operatief verwijderd moest worden via de buik om kans op overleven te vergroten. De operatie was succesvol, maar bracht complicaties in de vorm van twee littekencorrecties verdeeld over een periode van tien jaar. In totaal zijn mijn buikspieren in het geheel drie keer doorgesneden, waardoor deze en mijn rug minder sterk zijn.

Ik was onzeker over het delen van mijn kwetsbaarheid, totdat ik op de yogamat ging staan.

Op.de.mat
Daar ben ik het gelukkigst, vrij van fysieke, zelfbedachte of maatschappelijk opgelegde beperkingen. Yoga heeft mij geleerd mijn lichaam te accepteren en ernaar te luisteren. Door aangepaste oefeningen te doen kon mijn lichaam sterker worden en tegelijkertijd ontwikkelde daardoor mijn kwetsbaarheid zich tot een kracht.

Het voelen van deze ‘vrijheid van mogelijkheid’ is mijn grootste schat en de drijfveer van mijn yogaonderneming 100%YOGA.

In onze lessen en workshops wordt dit vertaald door bij iedere houding meerdere alternatieven aan te bieden. Dat maakt dat iedereen ongeacht leeftijd, van beginner tot gevorderden, met of zonder lichamelijke of psychische beperking, kan meekomen. Ervaren dat je tot meer in staat bent dan gedacht, vergroot het geluksgevoel en dat is de reden waarom ik een yogi ben en yoga voor mij het fundament is van een gezondere en gelukkiger levensstijl. Het is de missie van 100%YOGA om het gevoel van mogelijkheden over te brengen en jou te inspireren jouw unieke, authentieke zelf te zijn.

NiceDay
Dagelijks zetten mijn team en ik ons op landelijk niveau energiek in om de algehele vitaliteit bij bedrijven, universiteiten en particulieren te vergroten, door toegankelijke, niet-zweverige yoga aan te bieden. Het is fantastisch hoe yoga het lichaam flexibel en sterker maakt. Hoe het rust geeft op dagen dat het hoofd overvol zit.

Om de drie weken deel ik op de NiceDay blog niet alleen mijn persoonlijke tips en alternatieven hoe een yogahouding correct en met meer gemak gedaan kan worden, maar ook wat het effect is van de houding en hoe yoga in te zetten voor een gezonde(re) levensstijl voor zowel body als mind. Op zoek naar een specifieke tip? Ik help je graag.

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Esther

Especially for NiceDay, Esther writes blogs about yoga and shares practical and surprising tips (and tricks) that really benefit you. In 2018, she was the first yoga teacher in Europe to introduce live online yoga with her online yoga studio: 100% Yoga. A healthy balance between the physical and the mental brings joy to your life. It gives you energy and makes you shine. According to Esther, yoga is the way to achieve that. That is why she set up a live online yoga platform to energize as many people as possible. Experience how her classes can increase your enjoyment of life, and try 6 free classes that will put a smile on your face. Did you know that her studio works on solar energy?

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!