Het uiten van liefde is niet voor iedereen even makkelijk. Sommige mensen geven gemakkelijk iedereen een knuffel, anderen houden daar niet van of durven het niet te doen. In dit artikel lees je meer over hoe het uiten van je emoties invloed kan hebben op je relaties en op jezelf.

Het uiten van je liefde
Het is niet altijd even makkelijk om je liefde naar iemand te uiten. Niet iedereen weet hoe je liefde of waardering moet delen . Ze voelen de liefde en waardering wel maar het uiten ervan wordt als lastig ervaren. Dit kan bij degene tot veel frustratie leiden; je wil het wel maar je weet niet hoe je het moet aanpakken.

Het tonen van de waardering kan op verschillende manieren. Het is niet zo dat je elke seconde van de dag iemand eraan moet herinneren dat je diegene lief hebt. Of dat je allemaal spullen moet kopen voor iemand uit blijk van waardering. Oprechtheid is erg belangrijk! Mensen die anderen op een oprechte en eerlijke manier behandelen, worden door iedereen gewaardeerd. Met oprecht of eerlijkheid wordt respectvol met mensen omgaan bedoeld: ga met mensen om zoals je zelf ook behandeld wil worden.

Er bestaan verschillende methoden en theorieën die je emoties leren te onderdrukken of reguleren. Echter zijn je emoties spontaan en is het een automatische reactie. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het onderdrukken van emoties negatieve gevolgen kan hebben voor jezelf. Je onderdrukt namelijk de emotie en dit vergt veel lichamelijke inspanning. De spanning bouwt op, je bent meer prikkelbaar en het kan zijn dat zelfs je lichamelijke klachten verergeren.

Het uiten van je emoties en gevoelens is dus niet alleen belangrijk voor een relatie, maar ook voor jezelf. Door het inhouden van je emoties kunnen er meerdere lichamelijke klachten ontstaan. Probeer eerlijk te zijn over je wat je voelt en spreek dit ook hard op uit. Het geven van complimenten is ook een onderdeel bij het tonen van waardering. Eens in de zoveel tijd een compliment geven is een stukje waardering. Lees meer over hoe je complimenten kan geven in het artikel: ‘Complimenten horen erbij’.

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Selin Colakhasanoglu

Coach. Wandelt samen met jou om je doelen te bereiken. Houdt van piano spelen, reizen en verschillende culturen.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!