Een half jaar na mijn NiceDay-behandeling: hoe gaat het nu?
Een half jaar na mijn NiceDay-behandeling: hoe gaat het nu?

Intussen is het alweer november, dat betekent voor mij dat het 6 maanden is geleden dat mijn behandeling bij NiceDay is afgelopen. Hoe gaat het nu met mij, zo 6 maanden verder? Ik vertel het je in deze blog.

Als eerste ben ik blij om te kunnen zeggen dat het goed met mij gaat! Mijn behandeling bij NiceDay heeft me doen inzien dat vlak na mijn coming-out mijn leven in een stroomversnelling is gegaan. Ik kreeg betrekkelijk weinig tijd om een grote beslissing te nemen in mijn leven: ga ik 10 maanden stage lopen in een land waar homo’s niet geaccepteerd worden of kan ik dat beter niet doen? Ook kreeg ik vrij snel een relatie. Nadat deze relatie stuk liep, ben ik gaan nadenken. Dit in combinatie met het feit dat mijn grootvader in erg zwakke gezondheid verkeerde, ik ben tijdens mijn behandeling bij Niceday een van mijn beste vrienden verloren in een motorongeval en moest ook een huis kopen. In deze periode ben ik te hard gegaan voor mezelf. Ik voelde mezelf zwak, lusteloos, opvliegerig, verdrietig en ik was soms onredelijk naar mijn gezin.

Op zichzelf zijn al deze hobbels dingen die veel mensen in hun leven meemaken. Als deze hobbels een voor een komen, dan kan je daar vaak zelfstandig doorheen komen. Maar alles bij elkaar werd mij te veel en ik besloot naar NiceDay te stappen voor hulp. Mijn lieve coach Sarah heeft veel naar mijn verhaal geluisterd en tips en hints gegeven hoe ik om kon gaan met mijn situatie.

Ik kwam er vooral achter dat ik mijn hele ‘gay zijn’, na mijn coming-out, slecht heb kunnen verwerken. Dankzij Sarah ben ik er ook achter gekomen dat dingen opschrijven voor mij enorm helpt om mijn hart te luchten. Nog steeds gebruik ik schrijven als een uitlaatklep, waar ik veel gevoelens in kwijt kan en soms ook een traantje durf weg te pinken. Over dat laatste: nee het is echt niet erg om eens een keer te huilen!

Verder ben ik ook erg blij dat ik mijn verhaal kan en mag delen op de NieDay blog, zodat ik andere mensen kan inspireren en vooral kan helpen met mijn verhaal. Persoonlijk denk ik niet dat ik de enige jongen ben die in een soortgelijke situatie zit.

Uiteraard heb ik, zoals iedereen wel eens, een dag of een avond waarop ik mezelf slecht voel. Maar nu heeft dat vaak een logische oorzaak en niet, zoals voor mijn behandeling, zonder echt aantoonbare reden voor mezelf. Intussen geef ik mijn leven weer een mooie 8! Vooral na de verhuizing naar mijn eerste eigen huis!

Knuffel,

Bert

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Bert

24 jaar, altijd vrolijke en enthousiaste service technieker in hart en nieren die er graag op uit trekt om te fotograferen en terrasjes te doen met vrienden!

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!