22:30 Ik lig al in bed weg te doezelen, maar moet mijn tanden nog poetsen. Met een slapend hoofd loop ik naar de wasbak. Ik kijk in de spiegel en denk: jeetje wat een wallen, zal ik vanavond een slaappil innemen? Ik besluit om het niet te doen. Hopelijk zijn de slaapgoden vannacht met mij.

22:40 Eindelijk, lekker warm in bed. Ik zet mijn wekker, want de volgende dag moet ik naar college. Ik doe het licht uit en sluit mijn ogen.

23:15 Ik lig maar te draaien om de juiste slaappositie te vinden, maar het lukt niet. Ik pak mijn telefoon en zet wat muziek op. Ik luister naar de teksten van rustige ballads.

00:10 Langzaam maar zeker hoor ik de tekst en de muziek niet meer. Ik druk op pauze, leg mijn telefoon weg en draai me om. De slaap is eindelijk gekomen.

2:30 Ik voel dat mijn diepe slaap langzaam overgaat in een lichte slaap. Ik word wakker en kijk op de klok. Oh my God, waarom word ik nu wakker. Mijn wekker gaat pas over ruim vier uur. Had ik toch maar die slaappil ingenomen…

2:42 Ik leg mijn handen op mijn buik en sluit mijn ogen. Rustig adem ik in en langzaam adem ik uit. Dit doe ik net zo lang totdat ik weer in een roes kom en mijn slaap kan hervatten.

4:10 Ik schrik wakker van een droom. Het was geen nachtmerrie, maar eerder een hele realistische droom. Ik moet mijzelf even oriënteren en ik vraag me af of mijn droom een voorteken is van een verdrietige gebeurtenis. Wat nou als het al is gebeurd?! Mijn hart begint sneller te kloppen. Ik probeer rustig te ademen zodat mijn hartslag naar beneden gaat.

4:45 Zal ik toch maar die slaappil innemen? Nee, straks slaap ik door mijn wekker heen.

4:50 – 6:00 Er volgt een korte periode van lichte slaap. Ik ben er volledig van bewust dat ik in bed lig met mijn ogen dicht, maar de diepe slaap… die komt niet. Ondertussen gaan mijn gedachten heen en weer. Ik moet niet vergeten mijn beschikbaarheid door te mailen. Welke dag is het vandaag? Wat zal ik vandaag aandoen? Misschien een jurkje? Nee, toch maar een spijkerbroek met een trui. En zo gaat het maar door tot ik er gek van word. Waar is die uitknop!

6:10 Ik val eindelijk weer in slaap, maar de slaap is van korte duur want over twintig minuten gaat de wekker.

6:30 Ik schrik wakker van het geluid van mijn wekker. Ik druk op stop, en draai mij weer om.

6:55 Ik schrik weer wakker. Ik moet NU opstaan anders kom ik te laat! Zal ik gewoon niet naar college gaan? Ik kan het onderwerp ook zelf bestuderen.

7:10 Ik strompel mijn bed uit naar de douche. Als ik thuiskom ga ik direct mijn bed weer in.

When you feel so tired but you can’t sleep – Fix you by Coldplay

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Ghyta

Door te vertellen over mijn eigen ervaringen, hoop ik mensen die kampen met psychische ziektes te kunnen ondersteunen in hun proces. Ik vind het belangrijk dat psychische ziektes worden erkend als échte ziektes, ook al zijn ze vaak niet zichtbaar.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!