We kennen allemaal wel iemand die super goed is in ‘niksen’. De hele dag op de bank hangen zonder schuldgevoel? De hele middag lekker genieten in bad, zonder ook maar ergens anders aan te denken? Supergoed! Het is belangrijk om op die manier tijd voor jezelf te nemen. Maar niet iedereen is hier een ster in.

Vervang ‘moet’ zo vaak mogelijk door ‘wil’

Misschien heb je moeite met relaxen omdat je het gevoel hebt dat je nog allemaal dingen ‘moet’: ik moet gezond koken, ik moet de woonkamer opruimen of ik moet naar de sportschool. Probeer ‘moet’ te vervangen door ‘wil’, want niemand anders dwingt je om al deze dingen te doen. Dat wil je zelf!

Want, blijkbaar vind je het belangrijk om gezond te eten, een opgeruimd huis te hebben en te sporten. En dat is het ook. Goed voor jezelf en je omgeving zorgen is leuk. Het woordje ‘moet’ klinkt gewoon heel zwaar. Je zult zien dat je, je al vele malen relaxter voelt wanneer je ‘moet’ vervangt door ‘wil’.

Probeer vanaf nu altijd het woord ‘moet’ te vervangen door ‘wil’ als je tegen jezelf praat. Geef jezelf vooral ook te tijd om hieraan te wennen. Het is natuurlijk niet fout om ‘moet’ te gebruiken. Maar, wees je ervan bewust dat dit kleine woordje voor grote druk kan zorgen!

Tags: mind
Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Lisa den Boer

Content creator die gelooft in de kracht van content: taboe doorbreken, motiveren en inspireren. Nieuwsgierig naar nieuwe plekken, culturen en andere mensen.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!