Ervaringsverhaal: NiceDay bij angstklachten
Ervaringsverhaal: NiceDay bij angstklachten

Meneer R. kwam bij mij in behandeling voor zijn angstklachten. Een online behandeling, bij Synaeda. Dit is zijn ervaring!

Waarom hulp gezocht? 

Meneer R. had op jonge leeftijd veel last van agorafobie. Hij was zeer angstig voor grote, open ruimtes. In zijn jeugd had hij hier al een behandeling voor gehad die hem veel had geholpen, maar nu merkte meneer R. dat zijn angst hem belemmerde in zijn werk. De geleerde handvatten hielpen hem niet voldoende meer. Met NiceDay wilde hij nieuwe handvatten leren.  

Hoe zag de behandeling eruit? 

Nadat we in kaart hadden gebracht op welke manier zijn angst hem belemmerde en in welke situaties, is hij deze situaties op gaan zoeken om zijn angsten aan te gaan. Hij nam hierin sterk de regie. Meneer R. ging actief aan de slag met alle oefensituaties die we hadden bedacht. Daarnaast besteden wij aandacht aan wat hem angstig maakte en hoe hij anders zou kunnen denken om zijn angsten de baas te worden. 

Zijn persoonlijke ervaring met NiceDay

Na het afsluiten van een geslaagde behandeling, heb ik hem gevraagd zijn ervaring te delen.

“Toen ik bij Synaeda in behandeling wilde gaan voor mijn angststoornis, werd mij de keuze voorgelegd om dit via NiceDay te doen. Dit zou betekenen dat er geen afspraken op locatie zouden plaatsvinden, maar dat al het contact via videobellen zou plaatsvinden. 

Allereerst was ik enigszins sceptisch. Ik had letterlijk en figuurlijk veel afstand verwacht tussen de behandelaar en mij. Toch bleek het tegendeel waar. Marjilde gaf mij al snel het gevoel dat een online behandeling niet hoeft te betekenen dat er afstand ontstaat. Bovendien geeft deze manier van behandelen je de ruimte om het gesprek te voeren op bijvoorbeeld je werk. Je hebt dus geen reistijd naar de desbetreffende locatie van Synaeda.

De begeleiding via NiceDay werkt ook erg prettig. Je kunt gemakkelijk een dagboek bijhouden, waarin je noteert op welke momenten je bijvoorbeeld aan je angst hebt gewerkt en hoe je je daarbij voelde. Jouw behandelaar leest dit en komt hierop terug tijdens het eerstvolgende gesprek. De app biedt ook de optie om je behandelaar een chatbericht te sturen, als je bijvoorbeeld vragen hebt.

Mocht je twijfelen aan het volgen van een online behandeling met NiceDay, dan kan ik dat begrijpen. Toch is mijn ervaring geweest dat ik weinig verschil heb gemerkt tussen deze manier van behandelen en de gesprekken voeren met de behandelaar in dezelfde ruimte. Het heeft juist het voordeel dat je geen reistijd hebt en je zelf kunt bepalen op welke plek je het gesprek wilt voeren.”

Wil jij ook werken aan je angst? Maak dit kenbaar aan je coach in de digitale poli van Synaeda

Vanuit privacyredenen hebben wij de naam in de tekst geanonimiseerd. 

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Marjilde

Hoi, ik ben Marjilde, werkzaam als psycholoog bij de digitale poli van Synaeda. Ik hou van reizen, motorrijden, lezen en leuke dingen ondernemen met vrienden of familie. Via NiceDay help ik je graag om de balans terug te vinden in je leven.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!