Iedere week is grotendeels hetzelfde: je neemt dezelfde route naar je werk of school, je sport iedere maandag en woensdag en op zaterdag doe je boodschappen. Aan de ene kant fijn: dankzij die routine is je leven overzichtelijk en daardoor ervaar je minder stress. Maar we dromen stiekem allemaal van wilde levens, vol avontuur en grootse successen. De realiteit kan zorgen voor een benauwd gevoel en je voelt een drang naar wat verandering. Dat kan! En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Hieronder een aantal tips.

1. Leef met aandacht

Doe jij alles op de automatische piloot? Je kan leven met aandacht voor de dingen die je doet, ook al doe je ze iedere dag. Leven met aandacht zorgt voor waardering voor wat je doet. Door de automatische piloot kan je leven al snel beklemmend voelen. De routine is dan niet rustgevend, maar zorgt juist voor onvrede en stress. Stap met aandacht op de fiets, doe even niets (echt niets, dus ook niet je telefoon erbij) wanneer je in de tram zit en struin rond in de supermarkt zonder dat je in gedachten alweer bezig bent met het koken. 

2. Een andere route

Neem een andere route naar je werk, eens per week of vaker. Fiets een blokje om, stap een halte eerder uit of vertrek op een ander moment. En als je een andere route neemt, doe dit dan ook met aandacht. Voel je de wind? Wat hoor je? Wat ruik je? Het geeft net even een verfrissende draai aan je dag.

3. Vaste plek?

Vaste plek in bed, op de bank, aan de lunchtafel of in de tram? Veel mensen hebben uit gewoonte en comfort een vaste plek. Doe eens gek en kies een andere plek. De omgeving is anders, je uitzicht is anders. Het voelt anders! En dat is misschien wel precies wat je even nodig hebt. 

Kleine veranderingen kunnen al zorgen voor een verfrissend gevoel en brengen nieuwe energie. Er af en toe echt helemaal tussenuit helpt natuurlijk ook! Wat helpt jou in het verbreken van een dagelijkse sleur?

NiceDay

Plan in de NiceDay app op je Daily Planner iets buiten je comfortzone in. Bijvoorbeeld wisselen van plek aan de lunchtafel of een andere route naar werk nemen. Hou bij hoe je dit ervaarde. Zorgt het voor wat lucht? Voor enthousiasme in je dag?

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Lisa den Boer

Content creator die gelooft in de kracht van content: taboe doorbreken, motiveren en inspireren. Nieuwsgierig naar nieuwe plekken, culturen en andere mensen.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!