Jong, oud, man, vrouw, iedereen lijkt aan yoga te doen. Ja, iedereen.. en het lijkt ze ook allemaal makkelijk af te gaan. In tegenstelling tot hoe jij je voelt wanneer je jezelf weer naar yoga sleept… We hebben een paar tips voor je zodat jij de volgende keer kan genieten van je yoga les!

Het is geen wedstrijd

Natuurlijk zie je om je heen alleen maar mensen die ‘supergoed’ zijn, maar sta er bij stil dat deze mensen ook allemaal ooit begonnen zijn. Het is juist belangrijk om de aandacht bij jezelf te houden. Je zult zien dat wanneer je de aandacht erbij houdt, je de houdingen ook beter gaat begrijpen. Dit zorgt ervoor dat jij je beter op je gemak voelt in een houding en deze dus beter gaat uitvoeren.

Adem in, adem uit

Je yogadocent heeft het waarschijnlijk al 100 keer gezegd, maar wij zeggen het ook nog een keer: focus op je ademhaling! Ik weet het, hoe adem ik terwijl ik in een knoop lig? Toch kan het. Probeer je aandacht zoveel mogelijk bij je ademhaling te houden. Een goede ademhaling zorgt er namelijk ook voor dat houdingen je makkelijker afgaan. Merk je dat je de controle over je ademhaling kwijt bent? Neem dan even een makkelijkere pose aan tot je je adem weer onder controle hebt. Niks mis mee, yoga doe je namelijk helemaal op je eigen tempo.

Middelen helpen je verder

Misschien heb je wel eens iemand een yogablok of yogariem zien pakken tijdens de les. Deze middelen helpen je om bepaalde oefeningen die je (nog) niet goed kan, beter uit te voeren. Zie het als een verlengstuk van jezelf en een middel om je extra vertrouwen te geven terwijl je een bepaalde houding uitvoert. Deze middelen bieden je ondersteuning  waardoor het makkelijker is om te relaxen, wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat je fijner op je mat staat.

Have fun!

Dit klinkt misschien als een open deur, maar heb plezier tijdens de les. Hoewel het natuurlijk (vooral in het begin) invloed op je heeft wat anderen aan het doen zijn, hoe iedereen wel zijn tenen aan kan raken, maar jij niet, denk hier aan: je doet dit voor jezelf! Neem het niet te serieus: hoe vaker je oefent, hoe beter je wordt. Het belangrijkste is dat je gaat en geniet: “Yoga is not about touching your toes. It is what you learn on the way down”. Succes

Laat ons weten hoe je les is gegaan! Heb jij nog tips? Deel het hieronder.

 

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Lisa den Boer

Content creator die gelooft in de kracht van content: taboe doorbreken, motiveren en inspireren. Nieuwsgierig naar nieuwe plekken, culturen en andere mensen.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!