gezonde tussendoortjes

Je kent het vast; je zit op de bank en krijgt zin om iets te snacken maar diep van binnen weet je dat je het niet moet doen. Toch eindig je met een zak chips op de bank… Hoe kun je deze cravings op een andere, gezonde manier oplossen? Juist! Door middel van gezonde tussendoortjes.

Gezonde snacks

Snacken hoeft niet altijd ongezond te zijn. Je kan op veel leuke manieren een gezonde snack maken, die ook nog lekker is. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Gezonde lekkere tussendoortjes kunnen zijn: snoeptomaatjes, worteltjes, paprika, fruit of een rijst/maiswafel. Toch zin in iets wat lekker weg eet en waar je niet veel moeite voor hoeft te doen? Denk dan is aan eigen gemaakte popcorn, je kan zelf bepalen wat je hierin doet. Dus niet te veel zout of suiker maar een klein beetje waardoor het gezonder wordt. Verder zijn noten ook erg gezond om mee te snacken. Lees in het artikel van Lifestyle Coach Sanne meer over noten. Houd je toch meer van zoete snacks? Extra pure chocolade is helemaal niet zo slecht voor je, het is zelfs gezond om elke dag wat van deze chocolade te eten!

Hoe maak je een gezonde snack

Popcorn

Koop een zak gedroogde maïs in de supermarkt. Verhit een pan met wat olie en doe de maïs erbij in. Je kan het op smaak brengen door suiker of zout er doorheen te doen, of kies een andere gekke combinatie bijvoorbeeld; kaneel of kerriepoeder. Enjoy!

Rijswafels

Koop in de supermarkt een pak met rijstwafels. Deze zijn lekker om droog op te eten maar je kan er ook gezond beleg op doen zoals hummus en/of avocado. Let wel op: in rijstwafels zit wel veel zout. Neem er dus niet meer dan 2 tegelijk! 

Groentemix

Koop verschillende groenten die je rauw ook kan opeten, zoals de snoeptomaatjes, paprika’s en worteltjes. Snijd de worteltjes en paprika’s in kleine stukjes/reepjes en doe dit in een bakje samen met de snoeptomaatjes.

NiceDay: Neem tussen de maaltijden door een tussendoortje. Bespreek dit samen met je professional. Plan samen dagen in je Daily Planner waar je bewust bezig wil zijn met gezonde tussendoortjes.

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Tim Buijs

Hier om jou op weg te helpen. Passie voor sport, reizen en film.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!