Wat zouden wij mensen zonder water moeten beginnen? Helemaal niks natuurlijk! Water is erg belangrijk om te overleven. Dit is een van de belangrijkste redenen om water te drinken. Een week zonder water overleef je al niet: water is namelijk belangrijk voor meerdere processen in je lichaam. Ieder mens moet per dag 1,5 a 2 liter vocht binnen krijgen. Dit hoeft niet alleen te bestaan uit water, dit kan ook ander drinken zijn. Hieronder vind je vier redenen, op overleven na, om genoeg water te drinken.

Wat een spetterende huid

Door voldoende water te drinken krijg je een mooiere huid. Bepaalde gifstoffen in je lichaam zorgen ervoor dat je een onrustige huid krijgt. Door veel water te drinken, spoel je deze gifstoffen je lichaam uit. Hierdoor verminder je de kans op puistjes en oneffenheden.

Drink beter, leef beter

Veel water drinken heeft als voordeel dat het zuurstof en dat voedingsstoffen beter vervoerd kunnen worden. Zuurstof en voedingsstoffen worden vervoerd door je bloed. Bloed bestaat 92% uit water, hierdoor is het ook belangrijk om het waterbalans op peil te houden. Wanneer er te weinig water in je bloed zit, wordt je bloed stroperig. Dit kan klonten veroorzaken en dat heeft ernstige gevolgen. Hierdoor kan zuurstof en de voedingsstoffen minder goed vervoerd worden. Voor je gewrichten is het ook belangrijk dat de voedingsstoffen goed vervoerd kunnen worden. Al met al is water dus erg belangrijk voor het vervoer van zuurstof en voedingsstoffen.

You’re not thinking, if you’re not drinking

Reageer sneller door water te drinken! Door het drinken van water wordt het zuurstofvervoer naar de hersenen beter. Het brein heeft veel zuurstof nodig om goed te kunnen functioneren. Ook bestaan je hersenen voor een groot deel uit water, hierdoor is water een belangrijk element voor het brein. Als je merkt dat je concentratie verminderd, of moeite hebt met onthouden. Drink dan een glas water! Je hersenen hebben het echt nodig.

Afvallen met water

Water heb je elke dag nodig, het staat ook in de schijf van vijf. Een voordeel aan water is dat het geen calorieën bevat, het tast je tanden niet aan, het is goedkoop en je kan het overal vinden. Ook zorgt water ervoor dat je een vol gevoel krijgt. Hoe gek dat ook klinkt aangezien er geen calorieën in water zit. Toch wordt je hongergevoel verminderd. Dus, wanneer je voortaan een hongergevoel hebt, probeer eerst twee glazen water te drinken. Het kan zijn dat je lichaam in de war was en je eigenlijk dorst had in plaats van honger.

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Selin Colakhasanoglu

Coach. Wandelt samen met jou om je doelen te bereiken. Houdt van piano spelen, reizen en verschillende culturen.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!