Aanstaande maandag 21 januari is het weer Blue Monday. Blue Monday is de naam die gegeven is aan de datum voor de meest deprimerende dag van het jaar. Deze dag is in 2005 in het leven geroepen door de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht een formule om te bepalen welke dag van het jaar het meest deprimerend zou zijn. In dit blogbericht lees je meer over Blue Monday en welke effecten het op onze samenleving heeft.

Waarom deze specifieke dag?

Volgens dhr. Arnall is de ‘maandag van de laatste volle week van januari’ de dag waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of droevig voelen. Dit heeft vermoedelijk met de volgende zaken te maken:

  • Goede voornemens zijn al mislukt,
  • Vakanties lijken ver weg,
  • Dagen zijn donker,
  • Eerste werkdag van de week.

Al deze factoren komen samen in de maand januari, waardoor volgens dhr. Arnall deze specifieke dag de meest deprimerende dag van het jaar zou zijn.

Hoe kom je zo’n deprimerende dag het beste door?

Of het nu de meest deprimerende dag is of niet, we zijn het er allemaal over eens dat de opstapeling van de eerder genoemde factoren ertoe kunnen leiden dat we ons wat slechter voelen tijdens deze donkere dagen van januari. Maar hoe kom je zo’n deprimerende dag( of deprimerende maand zelfs) nu het beste door? We geven je daarom met alle liefde een aantal tips!

Tips:

Doe wat leuks met de lunch

Probeer de donkere, deprimerende gedachten even te laten varen voor wat ze zijn. Bestel wat lekkers en ga na afloop bijvoorbeeld een rondje door het park lopen met je collega’s. Niets beter dan een lekkere maaltijd en een dosis frisse lucht!

Focus op de dingen die goed gaan

We hebben allemaal wel eens tegenslagen. Het is op zo’n dag belangrijk dat je op de dingen focust die wél goed gaan, in plaats van op de dingen die niet goed gaan. Zo geef je jezelf positieve energie, en dat helpt jou vast en zeker de dag door te komen!

Ga sporten

Last but not least: ga sporten! Of je dit nu voordat je naar je werk gaat doet of na je werk, het helpt je sowieso. Door het sporten maak je verschillende stoffen vrij die jou een blijer en gelukkiger mens maken. Meer weten? Dat lees je hier.

NiceDay app

Heb je ook last van Blue Monday? Gebruik de NiceDay app om te noteren wat er fout ging, en waarom dat fout ging. Van je fouten kun je namelijk leren. Veel succes de 21e!

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Rick van Wieringen

Hi, ik ben Rick. Junior Online Marketeer bij NiceDay. Ik help om de juiste content bij de lezer te brengen. Houdt van fitness, hardlopen en gamen.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!