herfst

Het seizoen waar veel mensen na een fijne zomer voor vrezen is aangebroken… de herfst staat weer voor de deur! De korte broeken en jurkjes worden ingeruild voor warme, oversized sweaters en de gezonde kleur op ons gezicht zal maar al te snel vervagen. Hoe kunnen  we blij zijn dat de herfst is aangebroken?! Lees in dit artikel welke voordelen de herfst met zich meebrengt.

Kijk eens om je heen

Eerlijk is eerlijk, het is prachtig om te zien hoe de bomen bestaan uit allerlei kleuren. De heerlijke frisse lucht die je meteen energiek laat voelen, de eikeltjes die op de grond liggen en allerlei soorten paddestoelen die tevoorschijn komen. Dit maak je alleen maar tijdens de herfst mee. Al met al de perfecte gelegenheid om naar het park of bos te gaan en te genieten van de natuur. Trek je jas en laarzen aan en ga erop uit. Neem een vriend of vriendin mee of ga alleen om lekker je hoofd leeg te maken.

Gezelligheid

Na bijvoorbeeld een heerlijke wandeling is er niets fijner dan thuiskomen in een warm huis en om vervolgens neer te ploffen op de bank. Kruip lekker onder de deken, steek de kaarsjes aan en laat die Netflix marathon maar beginnen. Bovendien, wanneer het bijvoorbeeld regent en koud is buiten, geeft dat de perfecte gelegenheid om tijd door te brengen met familie en/of vrienden. Pak de spelletjes uit de kast en geniet van een ouderwets potje ganzenbord of monopoly.

No stress!

Omdat het in Nederland een paar weken per jaar écht lekker weer is, voelen mensen zich genoodzaakt van het weer te ‘moeten’ genieten en van alles te ‘moeten’ ondernemen. Naar het strand, barbeques organiseren, er moet gebruik gemaakt worden van de tuinset, we moeten een kleurtje krijgen, we moeten een zomerlichaam hebben, en zo leggen we ons nog veel meer dingen op tijdens de zomer. Dit kunnen onrustige gevoelens met zich meebrengen en op den duur kan dit zelfs stress opleveren. Niet fijn! Denk maar niet dat je deze onrustige gevoelens en gedachtes tijdens de herfst hebt, de meeste dingen verlopen op een kalmere manier waardoor het stresslevel van de meeste mensen daalt. Dus pak er een paar pepernoten bij en nestel je in je te grote wollen trui: heerlijk!

Meer tips nodig om van de herfst te kunnen genieten? Lees dan dit artikel.

NiceDay: Wat vind jij de grootste voordelen van de herfst? Schrijf het op in je dagboek in NiceDay. Plan daarnaast leuke dingen in om te doen in de herfst in je Daily Planner, zoals wandelen in het bos of een film kijken met je beste vriend.

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Britt Stoker

Hi! Ik ben Britt, psycholoog en coach bij NiceDay. Met online coaching kan ik je op afstand begeleiden en helpen bij hetgeen wat je bezig houdt. Ik hou van dieren, reizen, fotograferen en lekker eten.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!