Als young professional, werkend in de culturele sector bij een grote organisatie heb ik een druk leven met alle gebruikelijke valkuilen als werkdruk en stress die daarbij komen kijken. Ik heb een goed gevuld leven met een veeleisende baan, een fijne relatie, een leuke vriendengroep en toffe hobby’s, uitjes en reizen. Alle ballen hoog houden kan dan ook echt een kunst zijn! Het afgelopen jaar werd dit me soms echt te veel en had ik hulp nodig om me mentaal weer wat aan te sterken.

Mijn zoektocht naar NiceDay

Ik was vooral op zoek naar praktische hulp voor zaken waar ik niet helemaal uitkwam in mijn eentje. Hierbij was het niet mijn doel om mijn ‘diepe psychologische gronden ’te verkennen maar meer om vat te krijgen op bepaalde gevoelens die ik had en gedrag dat hieruit voortkwam. Op zoektocht naar applicaties die mentale ondersteuning bieden ben ik bij de NiceDay-app uitgekomen in de App Store. Met nog wat vraagtekens bij de online coaching ben ik eerst begonnen met het registeren van mijn gevoelens en gebeurtenissen in het dagboek in de app. Na een tijdje regelmatig registeren en me inlezen op de site van NiceDay besloot ik dat het toch waardevol zou zijn om aan de slag te gaan met een coach. Ik meldde me aan bij het NiceDay Team en al snel werd ik verbonden met mijn coach Sarah!

Online coaching

In het begin was het best spannend om online gecoacht te worden door middel van een videogesprek. Gelukkig maakte deze spanning snel plaats voor vertrouwen en rust. Het videobellen werkte voor mij erg fijn: ik kon zelf een tijd bepalen die goed paste in mijn drukke agenda en zelf een fijn plekje uitzoeken waar ik wilde zitten. Tevens was het niet nóg een activiteit waar ik in mijn drukke schema nog eens voor hoefde te verplaatsen: voor de sessie met Sarah kon ik lekker thuis blijven of zelfs tijdens werktijd een half uurtje blokkeren en een rustig plekje op mijn werk opzoeken.

Wekelijks een sessie, maar ook tussentijds contact

In de eerste sessie werd meteen goed uitgelegd wat ik kon verwachten en hoe de sessies zouden worden ingestoken. Sarah en ik hadden direct een klik: ze begreep mijn leefwereld erg goed en hielp mij iedere week weer met een plannetje voor de week daarna. Door alle sessies heb ik best wat tips en tricks verzameld die me nog elke dag ondersteunen: meditaties om te doen, boeken om te lezen, podcast om te luisteren maar ook praktische tips voor wanneer ik paniek ervaar of mezelf wil opbeuren na een negatieve ervaring.

Zelf registreren en reflecteren

Het bijhouden van mijn gevoel in NiceDay helpt me nog steeds. Ik ben gestopt met coaching,  maar gebruik de app nog steeds maar dan zelfstandig voor eigen reflectie. Het bijhouden van hoe je je voelt en hierop reflecteren geeft veel zelfinzicht: wat is er gebeurd? Waarom reageerde ik op die manier? En hoe kan ik het de volgende keer anders aanpakken zodat het fijner is voor mijzelf? Een proces, maar één die de moeite waard is! 

Alle ballen hoog houden

Vanaf nu neem ik je dan ook mee in mijn leven door middel van een blog die elke twee weken zal verschijnen. Ik zal hierin uitleggen hoe ik omga met allerlei situaties van werkdruk tot relatiestress en hoe de kennis en adviezen die ik in coachingstraject heb gehad me hierin ondersteunen. Hoe probeer ik dagelijks om al die ballen in de lucht te houden? Je leest het hier! 

 

Tags:
Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Mara

Hoi! Ik ben Mara en ik heb een druk leven waarbij ik veel ballen in de lucht moet houden. Soms wat te veel. Hoe ik dit doe beschrijf ik in mijn blog. Hiermee hoop ik jou ook te inspireren om met je mentale welzijn aan de slag te gaan! Zelf vond ik hulp zoeken namelijk altijd een enorme drempel tot ik er achter kwam dat er zo veel mogelijkheden zijn om jezelf vooruit te helpen. Kleine aanpassingen in je levensstijl en handige tips en tricks kunnen soms een wereld van verschil maken in je toch dat beetje beter voelen!

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!