kijk op de wereld

Wat wij meemaken in het leven, onze positieve en negatieve ervaringen, heeft invloed op de manier hoe wij naar de wereld kijken. Hoewel we samen in één wereld leven, hebben we allemaal een andere werkelijkheid.

Door de jaren heen zijn er in jouw kijk op de wereld allerlei vervormingen ingeslopen, waardoor je de wereld niet meer scherp kunt waarnemen. Mensen waarbij het vertrouwen geschaad is, hebben eerder het gevoel dat dit opnieuw zal gebeuren en kunnen daardoor signalen verkeerd interpreteren. Zo zal de één overal gevaren zien, terwijl de ander mogelijk te veel vertrouwen in de wereld heeft. En waar de één kansen ontdekt, ziet de ander steeds beperkingen. 

Als je scherper waarneemt zal je minder snel op het verkeerde been gezet worden en kun je nieuwe positieve ervaringen opdoen.

Door je bewust te worden van de manier waarop jij naar de wereld hebt leren kijken, kun je steeds scherper gaan waarnemen. Als je de wereld scherper waarneemt, kun je stap voor stap jouw kijk van de werkelijkheid loslaten, zodat er ruimte ontstaat voor een beeld van de wereld zonder vervormingen. Dit geeft je meer vrijheid om te kunnen doen wat bij jou past.

Hoe kijk jij naar de wereld? Lukt het jou om steeds scherper waar te nemen?

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Ard Van Oosten

Ik ben psychiater, bedrijfskundige en onderzoeker. Mijn hart gaat uit naar talentontwikkeling. Ik verbind kennis van het brein met leiderschap en bied handvatten voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!