hand-hulp-lucht

Ik zit al een tijd niet lekker in mijn vel, ik heb last van negatieve gedachtes en merk op dat ik steeds vaker sociaal contact vermijd. Zo extravert ben ik niet, maar sociaal contact vermijden omdat er eventueel iets slechts kan gebeuren is ook niet de juiste oplossing. Maar zijn mijn problemen wel groot en erg genoeg om daar hulp voor te krijgen?

Problemen Googlen

Op dat moment begon ik te Googlen; “Hoe vermijd je negatieve gedachtes? Hoe vergroot ik mijn zelfvertrouwen? Wanneer is mijn probleem erg genoeg voor een psycholoog?”. Ik had in mijn dagelijkse leven last van zulke negatieve gedachtes, maar het leek me niet erg genoeg om hiermee naar de dokter te gaan. Ik was op zoek naar een tussenweg; iemand die mij een duwtje in de goede richting kon geven omdat mij dat zelf op dat moment niet lukte.

NiceDay

Tijdens mijn zoektocht naar hulp kwam ik terecht bij NiceDay, een laagdrempelige manier voor online hulp. Ik besloot de app te downloaden en kreeg al gauw een bericht of ik met een online coach in contact wilde komen. Nadat ik alles op een rijtje voor mijzelf had gezet en had opgeschreven wat ik dacht nodig te hebben, heb ik met een volmondige ja geantwoord.

Vertrouwd in mijn eigen omgeving

Het allereerste gesprek vond ik heel spannend, maar omdat het online was en ik in mijn eigen kamer zat, gaf me dat genoeg vertrouwen om het inkomende videogesprek op te nemen. Tijdens de gesprekken heb ik de handvaten gekregen om mijn negatieve gedachtes om te draaien, om na te gaan of die gedachtes wel echt kloppen. Je gedachtes hebben namelijk ook invloed op je gedrag. Door dat inzicht, mijn gedachtes op te schrijven én het herhalen van opdrachten ben ik me steeds meer bewust geworden van mijn gedachtegang en hoe ik die beter kan sturen.

Gedachten ombuigen

Ik geef toe, nu ik niet meer intensief contact heb met mijn online coach van NiceDay vergeet ik wel eens om mijn gedachtes op te schrijven. Maar misschien is dit juist een goed teken! Een teken dat ik dit niet meer elke dag nodig heb. De dingen die ik eerst op papier moest opschrijven om achter de oorzaak van de gedachte te komen, kan ik nu in mijn hoofd ombuigen. Dat maakt me zekerder.

Ik kan deze hulp aan iedereen aanraden die net als ik even niet zo lekker in zijn vel zit, maar de stap naar een psycholoog niet ziet zitten en/ of niet nodig vindt. Geef het een kans!

Tags:
Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Lisa

Haalt niet alle noten, maar houdt erg van zingen. Bijna net zoveel als van lekker eten en spannende series bingwatchen.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!