koffie slecht

Vind jij de geur van verse koffiebonen ook zo lekker? Veel mensen drinken elke dag een tot meerdere kopjes koffie. Begin jij de dag ook met een kopje koffie? Of drink je helemaal geen koffie omdat je het niet lekker vindt? Vaak wordt er gedacht dat koffie slecht voor je is door de cafeïne die erin zit. Echter is een paar kopjes koffie per dag niet slecht, we leggen je de gezondheidseffecten van koffie uit.

Gezondheidseffecten van koffie

Er is bewezen dat het drinken van twee tot vier kopjes koffie per dag het risico op hartziekten met 10% verlaagd ten opzichte van wanneer je geen koffie drinkt. Hetzelfde geldt voor een beroerte, ook hier is het risico 10% lager. Een ander positief effect is dat het drinken van 1 a 2 kopjes de concentratie verbetert.

De negatieve effecten van koffie

De cafeïne in de koffie veroorzaakt vooral deze positieve effecten, maar het kan ook negatief uitpakken. Een nadelig effect is het krijgen van angstige gevoelens, een opgejaagd gevoel en slaapproblemen. Wat te veel koffie drinken is verschilt per persoon. Kinderen jongeren dan 13 jaar, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven en mensen met prikkelbare darmsyndroom moeten oppassen met het innemen van producten met cafeïne.

Is koffie slecht voor je?

Koffie is niet slecht voor je gezondheid wanneer je niet meer dan twee tot vier kopjes koffie per dag drinkt. Ook moet je oppassen met wat je in je kopje koffie doet, bijvoorbeeld melk en suiker. Het drinken van zwarte koffie is het gezondst. Hou je toch niet van zwarte koffie, dan kun je overwegen om alternatieve suiker in je koffie te doen of een andere melk dan koffiemelk. Ook kun je overwegen om cafeïnevrije koffie te drinken, deze koffie stimuleert je energieniveau niet.

NiceDay: Schrijf op de momenten dat je koffie drinkt, wat het met je doet. Ervaar jij de positieve of negatieve effecten?

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Selin Colakhasanoglu

Coach. Wandelt samen met jou om je doelen te bereiken. Houdt van piano spelen, reizen en verschillende culturen.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!