liefde

‘Hoe diep je gaat
Heeft met denken niets te maken
Hoogstens met een wil.’

Terwijl ik deze blog schrijf, galmt het nummer Omarm me van BLÖF door mijn koptelefoon. Het is soms heerlijk om Nederlandstalige muziek te luisteren. De tekst komt bij me binnen. Ik begrijp wat de zanger wil vertellen. Ik voel hetzelfde.

Hoe diep je gaat heeft met denken niets te maken

Liefde is een moeilijk begrip. Het overkomt je. Je kan er niet voor kiezen en je kan het zeker niet uitschakelen. Meestal klopt de liefde aan op de momenten waarop je het totaal niet verwacht. Op momenten dat het een totale chaos in je leven is, staat hij daar ineens. Hoe ga je dat aanpakken? Ren je ervoor weg of laat je het over je heenkomen? Ervoor wegrennen lijkt misschien het meest voor de hand liggend. Je twijfelt over jezelf: ben ik wel leuk genoeg? Ik ben een emotioneel wrak, ik moet eerst weer goed in mijn vel zitten.

Gedachten omdraaien

Maar wat nou als je deze gedachten aan de kant zet? Denk in de plaats daarvan: die chaos hoort op dit moment bij mij, maar minder leuk word ik er niet door. Als iemand écht voor je wil gaan, dan neemt hij of zij je gebreken voor lief. Iedereen heeft de nodige bagage, niet waar? Geef jezelf over. Denk niet na. Want als je het echt wil, moet je ervoor gaan. Zoals ik eerder al in een blog heb geschreven, geloof ik karma. Karma stuurt jou iets moois als cadeau en dat moet je accepteren.

Omarm mijn lijf en leden

Het hoogtepunt van het nummer en iets wat iedereen wil, is twee armen om zich heen voelen. Armen die liefde door je aderen laten stromen en alle pijn wegnemen. Armen die je laten wegvaren naar een andere dimensie. Soms is dat het enige wat je op dat moment nodig hebt. Een omhelzing van de juiste persoon laat je lijf opleven en geeft je nieuwe energie. Soms voelt het alsof er allemaal bliksemschichtjes door je lichaam gaan. De elektrische ladingen geven je warmte. Warmte die je misschien al een tijdje niet hebt gevoeld. Tegelijkertijd kan die omhelzing ook hoop geven. Hoop dat het allemaal wel goed komt en dat je het niet alleen hoeft te doen.

En breng me nergens heen

Niets is fijner dan iemand naast je te hebben die van je houdt. Iemand die je lief kan hebben op elk moment van de dag. Iemand die je piekergedachten even uit kan zetten door je mee te nemen naar het heelal van de liefde. Samen zweven tussen de liefdesbanen. Er is geen haast, geen tijd, geen somberheid.

Alleen jij en ik.

Quote bij dit verhaal: En Omarm me, Omarm me, Omarm me. – BLÖF

Liefs, Ghyta

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Ghyta

Door te vertellen over mijn eigen ervaringen, hoop ik mensen die kampen met psychische ziektes te kunnen ondersteunen in hun proces. Ik vind het belangrijk dat psychische ziektes worden erkend als échte ziektes, ook al zijn ze vaak niet zichtbaar.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!