Lieve vriendin,

Ik stond er nooit bij stil tot vorige week. Ik ben je zo dankbaar dat je dit gevecht aan de zijlijn met mij wilde aangaan en nog steeds doet. Ik ben je dankbaar voor alle berichtjes, telefoontjes, kaartjes en e-mailtjes die je mij stuurt. Ze lijken soms precies op het goede moment te komen. Als ik je berichtje lees, krijg ik weer een boost. Een boost die ik op dat moment nodig heb om door te gaan met vechten. Je laat mij relativeren en zelfreflecteren als ik dat zelf even niet kan. Als ik je kaartjes uit de brievenbus haal en je handschrift zie staan, krijg ik automatisch een glimlach op mijn gezicht. Soms ontroert het mij, dan denk ik tjee wat fijn dat er zo iemand als jij bestaat! De kaartjes heb ik goed in mijn zicht. Als ik er even doorheen zit, lees ik de tekst opnieuw waardoor diezelfde glimlach weer op mijn gezicht verschijnt.

Lieve jij die ik niet meer spreek,

Ik wil ook jou bedanken ook al ben je nu niet meer in mijn directe omgeving aanwezig. Je hebt mij een verbeterpunt laten zien. Ik gaf te veel aan anderen en zette mijzelf op de tweede, derde of soms wel lagere plek. De energie werd uit mij gezogen. Ik kreeg er niks voor terug. Na een hele tijd kwam ik erachter dat het tijd voor een verandering was. Ik besloot om mijzelf iets hoger in de rang te plaatsen en merkte dat ik mij veel vrijer ging voelen. Het leek jou niks uit te maken. Dat vond ik eerst moeilijk, maar nu heb ik het geaccepteerd dat het zo is. Ik kan anderen niet veranderen, maar mezelf wel. Dank daarvoor.

Lieve psychotherapeute,

En dan nog jij die mij met veel geduld steeds een beetje open hebt gebroken waardoor ik sta waar ik nu sta. Je hebt me zien worstelen met mezelf. Je gaf mij ruimte om mezelf te zijn. Ik hoefde niet te praten als ik dat niet wilde. Uiteindelijk kwam het er vanzelf uit omdat je mijn vertrouwen hebt gewonnen. Je hebt mij geleerd dat gebeurtenissen in je leven je sterker maken. Als ze niet bestonden dan was het leven geen leven. Het was een lange reis, maar ik heb het gevoel dat van alle mensen die ik heb gezien, jij mij het beste hebt geholpen. Hier ben ik je eeuwig dankbaar!

Lieve Ghyta,

Tenslotte wil ik jou bedanken. Jij die het elke dag zwaar had. Niet meer leefde, maar aan het overleven was. Jij die het soms wilde verdwijnen van de aardbodem maar daar toch niet voor koos. Want die stem diep in je hart zorgde er op de een of andere manier voor dat als het zover kwam, je jezelf toch weer uit de afgrond kon trekken. Je hebt mij laten zien dat ik sterk ben. Dat ik deze fase uit mijn leven kan verslaan. Dat ik wilskracht en doorzettingsvermogen bezit. Als ik deze depressie niet had gehad, was ik misschien een heel ander persoon geworden dan ik nu ben. Ik heb geleerd dingen van mij af te zetten, mijn energie te verdelen en vooral om niet op te geven.

 

 It’s almost time to close this chapter of my life – Ghyta

 

Heel veel liefs, Ghyta

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Ghyta

Door te vertellen over mijn eigen ervaringen, hoop ik mensen die kampen met psychische ziektes te kunnen ondersteunen in hun proces. Ik vind het belangrijk dat psychische ziektes worden erkend als échte ziektes, ook al zijn ze vaak niet zichtbaar.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!