Makkelijk meer bewegen? (inclusief mini-workout)
Makkelijk meer bewegen? (inclusief mini-workout)

Op welke manier ervaar je bewegen als makkelijk en leuk? Dit is voor iedereen anders. Zolang je een bepaald beweegpatroon een week of twee aanhoudt, leer je voor jezelf waar je het meeste baat bij hebt voor je energie en gevoel.

Extra bewegen gedurende je werkdag
Wat meer bewegen gedurende je werkdag? Een makkelijk stap is dan de trap in plaats van de lift of roltrap te nemen. Wist je dat je met het op- en aflopen van vier trappen al 30% minder kans op hartproblemen hebt? En dat twee minuten extra traplopen per dag een gemiddelde gewichtstoename al kan stoppen? Ga eens naar het toilet op een andere verdieping, loop naar je collega toe, loop tijdens de lunch een rondje buiten, of fiets naar je werk!

Workouts voor thuis
Als je thuis bent, heb je veel meer vrijheid om oefeningen te doen om extra beweging te krijgen. Zet eens een workout-video op van YouTube of leer jezelf om elke dag 15 minuten te squatten. Voor je doorbloeding en verbranding heb je het meeste aan het activeren van grote spiergroepen zoals je beenspieren. Ook om af te vallen kan je dus het beste hardlopen, squatten, of oefeningen doen die meerdere spieren tegelijk aanspreken, zoals een burpee: na het squatten ga je over in een push up en als je weer boven komt maak je een sprong! Leer wat jij aan kan en voer het tempo langzaam op.

Een bezoekje aan de sportschool

In de sportschool ben je vrij om alles te doen wat jij wil. Een belangrijke tip is om je bewegingen af te wisselen om het maximale uit je sportsessie te halen. Begin twee weken met een half uurtje fietsen, wissel het daarna af met twee weken matige krachtsport, waarbij je de focus legt op het correct uitvoeren van de oefening en het produceren van warmte in je lichaam. Dit zorgt ervoor dat je het grootste gezondheidsvoordeel behaalt, omdat je de doorbloeding meer stimuleert, in plaats van je gewrichten en pezen te belasten.

In tien minuten zoveel mogelijk spieren meepakken? Probeer deze mini workout!

– Warm altijd op door 2 minuten stevig te wandelen of op je plek je knieën een voor een op te tillen.

– Neem 30 seconden pauze.

– Ga vervolgens door met 2 minuten push ups (steun in het begin op je knieën!)

– Neem 30 seconden pauze.

– Voer 2 minuten squats uit, waarbij je tijdens elke squat een seconde onderaan pauzeert.

– Neem 30 seconden pauze.

– Doe 2 minuten back extensions: lig op je buik en haal je schouders en benen omhoog. Hou bovenaan elke keer een seconde vast en leer je nek te ontspannen.


– Neem een welverdiende pauze. Je kan eventueel nog afsluiten met crunches voor je buikspieren, maar met de andere oefeningen verbrandt je al voldoende!

Of je thuis, in de sportschool of op werk bent, je kunt altijd wat bewegen. Daarbij kan je zelf kiezen hoe intensief je het wil hebben. Leer jezelf aan om meer te bewegen en het zal je steeds makkelijker af gaan. Succes!

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Lisa den Boer

Content creator die gelooft in de kracht van content: taboe doorbreken, motiveren en inspireren. Nieuwsgierig naar nieuwe plekken, culturen en andere mensen.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!