Raar maar waar: Het meten van progressie zorgt er zelfstandig voor dat er verbetering optreed in hetgeen je meet. Dit interessante mechanisme kan je natuurlijk in je voordeel gebruiken als je je ergens in wil verbeteren!

Gezondheidsvoordelen

Onderzoeker (Bravata et al., 2007) vonden dat wanneer personen werd gevraagd een stappenteller bij zich te dragen, de afstand die mensen liepen met 1,5 km omhoog ging in vergelijking met wat ze eerst liepen. Over het geheel genomen ging de activiteit met 27 procent omhoog, waarbij bloeddruk en Body Mass Index (BMI) daalden. Dit geeft aan wat een impact een kleine aanpassing kan hebben en welke gezondheidsvoordelen hiermee te winnen zijn.

Kom van die stoel af!

Van drie keer per week naar de sportschool gaan wordt je niet per se gezonder als je de rest van de tijd achter een bureau of op de bank zit. Zorg dat je de hele dag door in beweging blijft door elke 20 minuten, 2 minuten ‘pauze’ te nemen en van je stoel op te staan. Maak een loopje naar de printer, bezoek een collega en ga tijdens de lunch een blokje om. Dit komt uiteindelijk ook je productiviteit ten goede. Alle beetjes helpen!

Meten is weten

Wanneer je voortgang meet, kun je ook makkelijker en specifieker doelen bepalen. Je kunt goed zien hoeveel je verbetert elke keer dat je een keuze maakt die je meer laat bewegen. Al gauw kun je zien dat het veel uitmaakt of je lopend naar de supermarkt gaat of met de auto. Betrek je sociale omgeving in het behalen van je doelen zodat je voor jezelf ook een motiverende omgeving creëert. Zo wordt volhouden een stuk makkelijker!

 

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Babette Schwidder

Coach. Helps you empower your hidden potential. Loves nature, learning, and innovation.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!