motivatie

Het nieuwe jaar is bijna aangebroken en veel mensen willen het nieuwe jaar sportief beginnen. De sportscholen maken hier gebruik van, zo zijn er volop aanbiedingen. Wat maakt het dat mensen in het nieuwe jaar opeens graag willen sporten en meer willen bewegen?

Maand december

Komt het doordat men na de maand december, waarin er veel wordt gegeten, alle kilo’s weer kwijt wil? Of is het toch ‘nieuw begin, nieuwe kansen’? In ieder geval zijn mensen in het nieuwe jaar erg gemotiveerd om te sporten en daar is zeker niets mis mee!

Hou vol!

Helaas is het niet voor niets dat mensen zich in januari massaal inschrijven bij sportscholen. De meesten houden het een paar maanden vol en zwakken daarna af. Wat zonde is, want je hebt dan meestal de zwaarste periode er al opzitten. In het begin moet je vaak nog spieren en conditie opbouwen waardoor het sporten zwaarder kan aanvoelen. Wanneer dit eenmaal opgebouwd is, zou het sporten eigenlijk makkelijker moeten gaan. Toch stoppen veel mensen met het sporten. Het wordt saai! Een beetje variatie in je workout routine kan daarom helpen. Denk out-of-the-box!

Verder is het hebben van een doel een bron van motivatie. Zorg ervoor dat het een haalbaar doel is, anders is het alleen maar demotiverend. Realiseer je dat je het voor jezelf doet. Het is voor je eigen lichaam en dus voor een goed doel, dat geeft je motivatie.

Hoe blijf je gemotiveerd?

Natuurlijk is het makkelijk praten: vind de juiste motivatie en stel haalbare doelen op. Maar hoe kun je gemotiveerd blijven? Er zijn verschillende manieren om dat te bereiken. Bijvoorbeeld, elke keer op hetzelfde tijdstip sporten, dit zorgt ervoor dat het een ‘gewoonte’ wordt. Een gewoonte is iets wat dan vanzelfsprekend is voor jou, hierdoor kost het minder moeite en wilskracht.

Daarnaast is het belangrijk om op te schrijven wat je valkuilen zijn. Hier kun je van leren! Als je bijvoorbeeld wil weten in hoeverre je doel haalbaar is, kun je dit rondvragen aan mensen die hier verstand van hebben, bijvoorbeeld personal sportcoaches of medewerkers in de sportschool.

NiceDay app

Plan een workout in je Daily Planner in de NiceDay app en beschrijf hoe je je voelt voor en na het sporten.

Source :
Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Selin Colakhasanoglu

Coach. Wandelt samen met jou om je doelen te bereiken. Houdt van piano spelen, reizen en verschillende culturen.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!