nieuwschierig

Door mijn vorige blog heb ik aardig wat berichtjes ontvangen. Er werd gevraagd of ik ging trouwen of misschien zwanger was. Maar nee, al die voor de hand liggende dingen als je een relatie hebt zijn niet aan de orde. Iedereen lijkt te vergeten dat ik gewoon nog 2 jaar naar school moet. Maar het geeft niet, ik vond de reacties erg leuk!

Frustratie

Daar heb ik altijd vreselijk veel last van met nieuwsgierigheid. Als ik weet dat ik er een nieuwtje aankomt krijg ik de kriebels. Ik probeer aan alle kanten te bedenken wat het dan is. Net als met verrassingen, ook zoiets. Mijn lief heeft daar wel een handje van. Zeggen dat hij iets voor me heeft en dan moet ik vervolgens nog twee dagen wachten tot ik het krijg.

Zolang ik niet weet wat het nieuws is, ben ik er mee bezig. En zo heb ik een aantal lezers volgens mij ook bezig gehouden. Ik kan je frustratie bijna voelen nu. Met in je achterhoofd: Waarom begin je dan niet direct met het nieuws?!

Wachten, wachten, wachten

Sorry, zal ik het dan maar vertellen? Ik heb een nieuwe baan! Met een mooi contract van 34,5 uur per week, een goede overeenkomst wat betreft de begeleiding voor school en leuke collega’s. Op 3 oktober heb ik een halve dag meegelopen om te kijken of ik op mijn plek zou zitten in die winkel en of het zou klikken met het team. Om half 2 ging ik met een goed gevoel de deur uit. De volgende dag, na het avondeten, kreeg ik het verlossende telefoontje dat de baan voor mij was!

Ik ga per 1 november beginnen en door de vakantiedagen die ik nog had liggen, ben ik heerlijk 2,5 week vrij. Zo kan ik me goed voorbereiden op mijn nieuwe baan en de eerste tentamenweek van dit schooljaar.

Schooljaar 2

Dat betekent ook dat ik weer nieuwe motivatie heb gevonden om hard te studeren. Gisteren heb ik weer een examen gehad. Dit examen was ook deels nieuwsgierigheid. Het was mijn eerste rollenspel die beoordeeld zou worden. Doodeng. Stress (inclusief nachtmerries) dat ik keihard gezakt was. Na een hele dag kriebels, want ik mocht pas om half 3, stond ik daar. Een uur later was ik klaar en kreeg ik het verlossende woord. Twee dikke voldoendes in mijn zak, weer een mooie stap vooruit.

Controle

Dat zou ik graag willen hebben. Over de nieuwsgierigheid. Maar voorlopig gaat me dat nog niet zo goed af. Ik wil te graag weten wat er is. Dus nu is eigenlijk mijn vraag aan jullie: Hoe ga je hiermee om? Hoe doen jullie dat? Ik ben benieuwd!

Het nummer van deze week is: All I am van Jess Glynne. Ik heb deze na het examen keihard op de motor zitten luisteren, alle stress van de dag gleed langzaam van me af. Sorry voor het lange wachten op dit geweldige nieuws, hihi!

Liefs, Renée x

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Renée

Ervaringsdeskundige op het gebied van PTSS, burn-out, persoonlijkheidsproblematiek en eetstoornis. Als ik door mijn verhaal te vertellen één persoon kan helpen, ben ik al tevreden!

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!