aankomen van noten

Noten zijn gezonder dan je denkt! Ze bevatten namelijk veel voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen, die essentieel zijn voor een goede gezondheid. Vaak denken we dat we aankomen van noten, dit omdat er veel kilocalorieën en vetten in noten zitten. Toch kan dagelijks een handje noten geen kwaad voor je dieet. Noten zijn gezond, en hier is waarom: 

Meer noten, minder kilocalorieën

Huh, maar noten bevatten toch juist veel kilocalorieën? Dat klopt, maar naast kilocalorieën bevatten noten onverzadigde vetten, eiwitten en vezels. Hierdoor krijg je bij het eten van noten sneller een voller gevoel. Doordat het eten van noten vullend kan zijn, schep je minder eten op. Hierdoor zal je niet aankomen van noten en blijf je toch verzadigd!

Wil je weten welke noten het gezondst zijn? Klik dan hier! 

Daar klopt mijn hart wel van

Hm, elke dag een handvol noten eten? Lekker, maar het is ook goed voor je hart en bloedvaten. Noten bevatten namelijk onverzadigde vetten, dit zijn vetten uit plantaardige producten. Door het eten van producten met onverzadigde vetten daalt het ‘slechte’ cholesterol niveau. Deze daling verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Verzadigde vetten doen het cholesterol niveau stijgen. Verzadigde vetten zitten in dierlijke producten zoals vlees en volle melk, maar ook in gebak en snacks.

Slimmer eten

Omega-3-vetzuren vallen onder onverzadigde vetten. Deze vetzuren zijn belangrijk voor de communicatite van de hersenen, doordat de myelinelaag van de axonen door de omega-3-vetzuren in stand worden gehouden. Wanneer je te weinig omega-3-vetzuren binnenkrijgt kan dit leiden tot cognitieve problemen zoals, vergeetachtigheid of een verminderde concentratie. In ongezouten noten zitten veel omega-3-vetzuren, maar ook in vette vis zoals makreel of haring.

Kauwend naar goede concentratie

Wetenschappers zijn nog aan het onderzoeken hoe kauwen invloed heeft op je hersenen. Het kauwen zorgt voor doorbloeding in verschillende hersengebieden. Kauwen heeft vooral invloed op het geheugen- en concentratievermogen. Kauwen tijdens een taak is geen goed idee, doordat het een negatieve invloed heeft op je concentratievermogen; je raakt sneller afgeleid door het kauwen. Het best kan je daarom voorafgaand aan een taak een handje noten eten, hierdoor kauw je naar de concentratie toe.

NiceDay: Plan in je Daily Planner een moment om een handje nootjes te eten. Wat voor effect heeft het op je concentratievermogen?

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Selin Colakhasanoglu

Coach. Wandelt samen met jou om je doelen te bereiken. Houdt van piano spelen, reizen en verschillende culturen.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!