akward

Zoals jullie weten uit mijn vorige blogs ben ik gay en ik wil ook alvast zeggen dat ik mijn vader niets verwijt. Maar het volgende viel vorige week voor: We waren bij mensen, via marktplaats, een tuinhuisje gaan afbreken voor mijn nieuwe huis. Deze mensen vroegen ‘Oh ben je gaan samenwonen met je vriendinnetje?’, waarop mijn vader antwoordde ‘Nee hij heeft geen vriendinnetje’. De mensen antwoorden daar weer met: ‘Ach dat komt nog’. Met een ongemakkelijk lachje van mijn kant en een ja van mijn vader eindigde het gesprek. 

Voor mij persoonlijk zijn dit soort situaties enorm ongemakkelijk. Het liefste roep je meteen dat je gay bent. Maar aan de andere kant vraag ik mezelf af of dat op zulke momenten gepast is. Op een of andere manier voel ik me daarnaast ook een klein beetje gekwetst door het antwoord van mijn vader. Zou hij na 2.5 jaar mijn geaardheid nog steeds niet accepteren? Of wilde hij de confrontatie niet aangaan? Toen ik ’s avonds terug thuis kwam dacht ik verder na over de situatie en tot ik realiseerde mij dat dit soort situaties eigenlijk veel vaker voor komen in mijn dagelijks leven. 

Ik zit met het voorval in mijn maag en ik heb veel vragen: moet ik zelf beter leren omgaan met zulke situaties? Of moet ik dit soort situaties uit de weg gaan om mezelf niet te kwetsen? Of moet ik dan toch gewoon mijn gedachten roepen en zeggen dat ik gay ben? 

Op dit moment heb ik nog geen duidelijk antwoord voor mezelf. Ik weet niet hoe ik hiermee om moet gaan. Ik voel mezelf na zulke situaties vaak ongemakkelijk, maar deze keer voelde ik mezelf ook best verdrietig. Ik had zulke uitspraken niet verwacht van mijn eigen vader. Ik zou van mijn vader liever meer steun zien. Aan de andere kant vraag ik mezelf dan weer af of ik mezelf niet gewoon aanstel?

Wat zou jij doen?

Hoe ga jij om met soortgelijke situaties? Ben jij iemand die hierover gaat piekeren, of sta je er boven? 

En als je hetero bent: stel jezelf dan eens de vraag of je niet onbewust iemand in een ongemakkelijke situatie brengt. En als iemand vertelt dat diegene anders geaard is, zou je proberen de situatie voorbij te laten gaan, of zou je er alles aan doen om de situatie te verbeteren?

Knuffel,

Bert

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Bert

24 jaar, altijd vrolijke en enthousiaste service technieker in hart en nieren die er graag op uit trekt om te fotograferen en terrasjes te doen met vrienden!

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!