Direct praten met een online psycholoog via NiceDay: hoe is dat voor een expat?
Direct praten met een online psycholoog via NiceDay: hoe is dat voor een expat?
telefoon-praten-met-online-psycholoog

Kun je iets over jezelf vertellen?

“Ik ben een 34-jarige vrouw, woonachtig in Haarlem. Ik heb een partner en ik ben drie jaar geleden naar Nederland verhuisd. Momenteel heb ik een behoorlijk veeleisende manager-job in de IT-sector. Ik ben dus zo iemand die naar een nieuwe plek verhuist met uitdagingen uit het verleden, maar ook met nieuwe uitdagingen op hun bord.”

Waarom ben je begonnen met NiceDay?

“Ik had weinig energie en ik ondervond bepaalde problemen. Eerder had ik een gesprek met mijn huisarts. Op dat moment was de situatie niet kritisch dus moest ik enkele maanden wachten om in de zorg te komen. Daarna gebeurden er enkele nare gebeurtenissen. Thuis en op het werk. Alles binnen een paar dagen. Ik had direct hulp nodig. Ik wilde niet maanden wachten. Een vriend van mij vertelde mij over de mogelijkheid om meteen met NiceDay te beginnen. Ik heb de app gedownload en vrijwel direct had ik contact met iemand van het NiceDay-team. ”

Heb je andere diensten geprobeerd terwijl je op de wachtlijst stond voor verzekerde zorg?

“Ja, ik heb twee anderen diensten geprobeerd. De eerste was niet de juiste match omdat ik geen Engels sprekende coach kon vinden waar ik ook een klik mee had. De coach die ik wel aan kon haken was nogal invasief en zei dingen als “je moet van baan veranderen”, zonder te zoeken naar de onderliggende oorzaken. De andere app die ik probeerde, had ook geen warm welkom. Ze vroegen onmiddellijk naar mijn betalingsgegevens en boden geen duidelijke inzichten over hoe verder te gaan. In NiceDay voelde ik me onmiddellijk welkom, de online psycholoog die ik kreeg legde me het proces uit, wat ik kon verwachten. Stap voor stap, wat op dat moment heel geruststellend was.”

Kun je ons meer uitleg geven over je NiceDay-proces? Hoe vaak heb je contact gehad bijvoorbeeld?

“Ik begon met een intake, dat gesprek was heel open en alle opties werden besproken. Coach Ayla vroeg me ook hoe vaak ik contact zou willen hebben. We begonnen om de 5 dagen met contact, na enkele sessies werd dat minder. Het waren niet enkel videogesprekken, we gebruikten ook soms alleen de chat. Ik voelde me gehoord, ik voelde echt een persoonlijke klik met mijn coach en natuurlijk is het gemak van sessies in je eigen huis doen geweldig. Na de sessies voelde ik me altijd energiek en optimistisch in tegenstelling tot wat ik eerder in sessies met anderen heb meegemaakt.”

Hoe sta je er nu voor?

“Ik kwam aan het einde van mijn sessies met online psycholoog en Coach Ayla en ik ga door in NiceDay, maar met verzekerde zorg. Dit betekent dat ik een andere psycholoog zal krijgen, maar ik blijf nog steeds actief binnen de NiceDay-app. Er is nog geen verbinding met mijn nieuwe psycholoog, totdat dit er is, zal ik nog verbonden blijven met Ayla. Dus, ik ben nog niet klaar met NiceDay! Het verschil is, voorheen ging het om coaching en nu ga ik verder met de behandeling van een specifieke klachten, via verzekerde zorg. PsyQ werkt ook met NiceDay dus zo kan ik gewoon door! “

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

NiceDay

Dit artikel is geschreven door de redactie van NiceDay of anoniem met ons gedeeld! Wil jij jouw verhaal ook anoniem delen? Stuur ons een mailtje op community@niceday.app.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!