Ik ben opzoek. Opzoek naar jou. Iedere dag kom ik erachter dat ik jou nodig heb om mijzelf te helen. In mijn dromen ben je al een paar keer op bezoek geweest. Eerst zag ik je als baby: ik hield je vast en je was zo lief. Daarna zag ik je als kind, maar je gezicht liet je niet zien. Je stond gedraaid met je lichaam naar mij toe. Wilde je er even niet zijn? Ik neem het je niet kwalijk. De grotemensenwereld is soms zo oneerlijk en hard. Je bent aan het groeien, en hoe groter je wordt, hoe meer je jezelf kan uiten. Ik voel dat je soms wil schreeuwen en heel hard wil huilen, maar ik laat het niet toe. Ik hou je gevangen in mijn hart. En dat spijt me zo. Ik wil je heel graag loslaten, maar het doet zoveel pijn. Iedere keer weer als ik het probeer. Je verdient het om vrij te zijn en pijnloos door het leven te gaan.

Het oude zeer

Iedere dag voel ik dat jij jezelf aan mij opdringt. Je schreeuwt om hulp, maar ik luister niet naar jou. Toch word je sterker en soms moet ik wel naar je luisteren. Op die momenten voel ik het oude zeer. Het oude zeer die jij meedraagt als kind en die ik als volwassene negeer. Jij bent dapper omdat je het aandurft om de pijn aan te gaan en het te uiten. Ik, de zogenaamde volwassene, voel me kleiner dan jij bent op dat soort momenten. Doodsbang ben ik om eerlijk te zijn. Bang voor jou en om de confrontatie aan te gaan. Toch denk ik nu iedere dag aan jou. De laatste dagen overtuig ik mezelf ervan om jou toe te laten. Ik voel dat ik er bijna klaar voor ben. Het gaat niet lang meer duren totdat ik je toelaat en je accepteert zoals je nu bent. Ik gun het jou om nog verder te groeien zonder de zware emoties die jij op je schouders meedraagt. Je verdient het om als een tevreden kind door het leven te gaan met mij als volwassene aan je zijde. Ik zal voor je zorgen en je omhelzen als je dat nodig hebt. Ik zal naar je luisteren en je niet ergens in een hoekje duwen. Want jij mag er zijn.

Opzoek naar het kind in mij

Lief klein kind in mij
Straks mag je bloeien
De tranen zullen stromen
En ik zal er voor je zijn

Lief klein kind in mij
Straks mag je praten
Over alles wat je maar wil
En ik zal naar je luisteren

Lief klein kind in mij
Straks mag je tieren
Laat alles maar gaan
En ik wacht op jou

Lief klein kind in mij
Ik kan niet wachten
Tot wij samen één mogen zijn

Soms tot mijn spijt groeiend naar volwassenheid mis ik warm en geborgen op weg naar grote mensen zorgen@versjesvanlethe.

Liefs, Ghyta

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Ghyta

Door te vertellen over mijn eigen ervaringen, hoop ik mensen die kampen met psychische ziektes te kunnen ondersteunen in hun proces. Ik vind het belangrijk dat psychische ziektes worden erkend als échte ziektes, ook al zijn ze vaak niet zichtbaar.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!