Podcasts die de moeite waard zijn
Podcasts die de moeite waard zijn
vrouw-headphones-podcast

Podcasts zijn sinds een aantal jaar steeds populairder geworden. Je kunt ernaar luisteren als je thuis op de bank zit, onderweg in de trein of op de fiets. Daarnaast kun je steeds stukjes luisteren en weer inhaken als je er tijd voor hebt. Podcasts kun je vergelijken met radio uitzendingen en iedereen kan zelfstandig een ruimte huren om een podcast op te nemen. Dit is een manier om jezelf te uiten of om wat dieper op een onderwerp in te gaan. Inmiddels is het aanbod enorm groot en er is waarschijnlijk over ieder thema wel een podcast te vinden!

Soms zijn er momenten dat je thuis zit en even geen zin hebt in Netflix, lezen of schilderen. Dan kan het luisteren van een podcast een fijne manier zijn om te ontspannen of juist hardop te lachen zonder dat je al te veel hoeft in te spannen. Sommige mensen vinden het ook fijn om het als geluid op de achtergrond te hebben als je bezig bent met een aantal huishoudelijke klusjes. Drie tips op een rij:

Het Dertigersdilemma

Jelmer de Boer gaat in gesprek met Nienke Wijnants, auteur van het bekende boek over het Dertigersdilemma. De vraag of millennials verwend zijn of niet wordt uitvoerig besproken. De podcast duurt 1,5 uur (maar dat heb je niet door omdat Nienke vrij vlot praat) en je wordt als luisteraar echt geprikkeld om na te denken over zingeving. Daarnaast wordt er uitleg gegeven waardoor veel twintigers en dertigers het gevoel hebben dat ze niet gelukkig zijn terwijl ze al veel hebben bereikt in hun leven. Nienke vertelt hoe ze twintig jaar geleden op het term ‘dertigersdilemma’ is gekomen en hoe actueel het is in onze huidige samenleving. Een enorme aanrader!

Klik hier om de ‘Dertigersdilemma’ podcast te beluisteren.

Relaties

Esther Perel is een psychotherapeute die de afgelopen tijd veel bekendheid heeft vergaard over het onderwerp (moderne) relaties, ontrouw, geborgenheid en seksualiteit. Ze was afgelopen zomer ook te zien in het programma Zomergasten. Where should we begin is een bekende podcast met drie seizoenen waarin ze steeds in gesprek gaat met stellen over de hele wereld. Ze gaat eenmalig met ze in gesprek en hierdoor wordt het voor de stellen steeds duidelijker waar ze tegenaan lopen als het gaat om ontwikkelde patronen. Het is een populaire podcast omdat het leerzame en inspirerende gesprekken zijn. Daarnaast kan het ook fijn zijn om te weten dat geen enkele relatie perfect is terwijl dit aan de buitenkant wel zo kan lijken.

Klik hier om de podcast van Esther Perel te beluisteren.

Echt gebeurd

We sluiten dit rijtje af met een bijzondere podcast; namelijk verhalen die worden voorgelezen uit tienerdagboeken. Mensen vertellen op een klein podium grappige, bijzondere of ontroerende verhalen over wat ze zelf hebben meegemaakt.

Klik hier om de ‘Echt gebeurd’ podcast te beluisteren.

Veel luisterplezier!

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Rita

Hi, ik ben Rita, psycholoog en coach bij NiceDay. Het komt weleens voor dat je minder goed in je vel zit of dat je last kunt hebben van angst, stress of somberheidsklachten die wat langer aanhouden. Iemand die met je meekijkt en met je meedenkt kan je verder helpen in je herstelproces. Als je eenmaal de stap hebt gezet om de klachten die je ervaart met een psycholoog te delen dan zul je hopelijk merken dat het delen zorgt voor meer verbinding!

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!