Vanaf vandaag is het officieel winter. Ondanks dat voornamelijk de zomer veel lekker en vers fruit te bieden heeft, is er ook in de winter genoeg keus. Waarom je voor seizoensfruit moet kiezen? Het is vers dus het afbraakproces is korter, waardoor het fruit meer vitamines en mineralen bevat. Daarnaast is het nog lekkerder ook! We geven je wat voorbeelden van winterfruit.

Appel
Een appeltje met kaneel, typisch iets winters! Appels groeien het hele jaar door, dus het is ook in de winter een prima keus. Appels bevatten vitamine C, maar de grootste gezondheidsvoordelen zijn de hoeveelheid vezels en kalium. Vezels zijn goed voor je darmen en geven je een vol gevoel. Kalium is goed voor je vochtbalans en kan de bloeddruk verlagen.

Banaan
Ook bananen bevatten veel vezels en kalium. Bananen zijn in vergelijking met ander fruit calorierijk en bevat relatief veel suikers. Daarom is een banaan een goede keus voor wanneer je gaat sporten.

Mandarijn
Mandarijntjes zijn ideaal voor de winter! Dit komt door het hoge gehalte aan vitamine C. Vitamine C verhoogt je weerstand, waardoor je minder vatbaar bent voor verkoudheden en griepjes. Daarnaast is vitamine C nodig voor de opname van ijzer, een tekort aan ijzer kan vermoeidheid veroorzaken. Ook bevatten mandarijnen weinig calorieën en veel vezels en zijn ze dus een ideaal tussendoortje!

Mango
Bij mango denk je misschien aan tropische landen en dus aan de zomer, maar mango’s kunnen prima in de winter! Ook mango’s bevatten relatief veel calorieën, maar hebben daarentegen ook veel vitamine A en vitamine C. Beide zijn antioxidanten en zorgen dus voor een goede weerstand. Vitamine A draagt ook nog eens bij aan een mooie en gezonde huid, wat je ook wel kan gebruiken tijdens de koude wintermaanden.

Peer
Net zoals de andere fruitsoorten bevat ook peer vitamine C en voedingsvezels. Daarnaast kan peer je van benauwdheid af helpen. Dit komt doordat het slijm kan oplossen, waardoor je weer goed kan ademhalen. Tot slot bevat peer een kleine hoeveelheid koper. Een tekort aan koper kan tot bloedarmoede leiden, peren kunnen dit dus helpen voorkomen!  

Wat is jouw favoriete fruitsoort?

Ook benieuwd naar de groenten van het seizoen? Dat lees je hier.

Source :
Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Sanne Kwakkelstein

Leefstijl Coach. Helpt je het beste uit je lichaam te halen. Houdt van reizen, koken en husky’s.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!