Twee weken geleden stond ik aan de rand van een groot, nieuw avontuur. Een week door Noorwegen rijden met een oldtimer. Iedere ochtend pas de route van die dag, opdrachten die gedaan moesten worden, elke avond een ander hotel. Niets zou hetzelfde zijn. Doodeng!

Het begin
De boottocht was even een goede opwarmer. Elkaar een beetje leren kennen op neutraal terrein. Biertje erbij, nog geen opdrachten, dus iedereen was relaxt. Allemaal ook op tijd naar bed, want de volgende ochtend zou het echt gaan beginnen.

De opdrachten zat ik nog het meeste tegenop. Ik wist niet wat er komen zou, behalve dat er ook gekke, frustrerende en lastige opdrachten zouden komen waarvoor ik uit mijn comfort zone zou moeten stappen.

De opdrachten
Om een idee te geven van de opdrachten, de allereerste was: Rijd jouw oldtimer de showroom van het merk van de auto in en maak een foto. Wij kwamen bij de Ford dealer, een super deluxe, en dan moet je dus vragen of jouw oude auto naar binnen mag. Met trillende handjes bij de verkoper, maar als het dan lukt is het zo gaaf!

Ook moest ik mezelf in een trouwjurk hijsen en een filmpje maken met: “Ja Huib, ik wil!” De beste man was die dag 19 jaar getrouwd en was met ons mee. Aan het einde van de dag moest iedereen de opdracht inleveren en om jullie een idee te geven van de moeilijkheidsgraad hiervan: van de 9 teams waren er maar 2 met een vrouw aan boord en bij een bruidsboetiek moet je een afspraak maken in plaats van zo binnen kunnen wandelen.

En skiën achter de auto. Probeer dat met zijn tweeën maar eens te doen! Één op ski’s, iemand rijden en dan ook nog filmen als bewijs.

En dit zijn maar een aantal voorbeelden van alle opdrachten die we moesten uitvoeren of oplossen. Want ondertussen moesten we ook Noors leren en puzzels oplossen.

De dagen vlogen voorbij
Aan de ene kant waren de dagen lang, we zaten gemiddeld acht uur in de auto, maar aan de andere kant vloog het voorbij. Iedereen kon elkaar via een tracker volgen dus af en toe een tussenstop met een aantal auto’s om een bakkie koffie te doen en van het uitzicht te genieten. Met zijn allen de opdrachten uitvoeren was ook hilarisch, zoals het bovengenoemde skiën achter de auto. Gelukkig hebben we de filmpjes nog!

Verantwoording afleggen
Het enige punt waar ik heel erg mee gezeten heb, is dat mensen tegen me zeiden dat mijn partner zo achter me aan liep. Ik voelde me bijna verplicht om uit te leggen dat dat aan mij lag. Dat hij niet achter mij aan liep, maar ik me juist aan hèm vastklampte. Hij was mijn enige stabiele factor deze vakantie. Maar wilde ik dit eigenlijk wel uitleggen aan mensen die daar niets mee te maken hadden? Na twee dagen daar heel erg mee bezig te zijn geweest, besloot ik voor mijzelf dat ik aan niemand verantwoording schuldig was. Gelukkig vond S. dat ook, en vond hij het prima dat mensen zo over ons dachten, al leek hij nu degene die ‘plakkerig’ was. Het deed me echt goed, dat het hem niets uitmaakte.

Hoe ik achteraf kijk naar de week
Heel stiekem ben ik trots op mezelf. Een jaar geleden zou ik het nooit zo gezien hebben. Ik was bang voor al het nieuwe dat op mijn pad zou komen. Maar ik ben er in gestapt met het idee dat dit mij verder zou brengen, weer een stap in de goede richting. En ja, achteraf zie ik in dat ik dit niet beter had kunnen aanpakken. Ik ben gegaan, ook al wilde ik af en toe liever thuis blijven. Ik heb vreselijk genoten, zoals ik hoopte te doen. En de opdrachten heb ik op mijn eigen manier aangepakt en ik heb nergens spijt van! Deze week kon ik niet beter beleven dan dat ik nu gedaan heb.

Ik ben ook heel erg gesteund. Niet alleen door mijn partner waarmee ik dit mocht meemaken. Maar ook mijn ouders, beste vriend R en mijn vriendinnen J en M hebben hier een grote rol in gespeeld. Ik heb nu zelfs heimwee naar Noorwegen, het is zo mooi daar.

Het nummer van deze week is Trying not to love you van Nickelback. Ik heb dit nummer een aantal keer gehoord toen wij in de auto zaten. Het is een prachtig nummer en heb geprobeerd niet verliefd te worden op Noorwegen. Toch gebeurd.

En misschien nog een leuk weetje: mijn partner en ik hebben elkaar niet de auto uitgeknokt en we zitten nog steeds samen op de bank. Ik denk dat deze vakantie ons nog sterker heeft gemaakt, omdat we nu echt tijd voor elkaar hadden. Ik kijk met alleen maar een goed gevoel terug naar deze ervaring!

 

Liefs, Renée x

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Renée

Ervaringsdeskundige op het gebied van PTSS, burn-out, persoonlijkheidsproblematiek en eetstoornis. Als ik door mijn verhaal te vertellen één persoon kan helpen, ben ik al tevreden!

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!