In mijn laatste blog heb ik het gehad over hoe voorwaardes verbinden aan wanneer je gelukkig mag zijn, eigenlijk niet werkt. Ook heb ik jullie beloofd om deze maand te vertellen hoe ik en dus ook jij meer geluk van binnen kan voelen. 

Focus op mogelijkheden in plaats van beperkingen

Je gaat naar een feestje maar je denkt bij jezelf dat je geen nieuwe vrienden hoeft te maken want je past er toch niet bij of je bent niet cool genoeg. Wanneer wij ons vasthouden aan het idee dat iets niet mogelijk is zijn wij eigenlijk allemaal redenen en argumenten aan het bedenken daarvoor. Wij zijn dus eigenlijk het idee dat wij iets niet zijn of kunnen aan het verdedigen en daarmee houden wij het in stand. Stel je voor dat je redenen en argumenten zou bedenken waarom je iets WEL bent of kunt, dan ga je dus eigenlijk je potentie realiteit maken. Ik geloof dat het beter is om te bewijzen waarom je iets WEL kan, dan blijven bewijzen waarom we NIET iets kunnen! 

Vraag jezelf “waarom?”

Hoe leuk is het dat kinderen altijd zo nieuwsgierig zijn en constant blijven vragen waarom dit en waarom dat om de wereld om hun heen beter te begrijpen. Ik geloof dat wanneer wij ouder worden de waarom-vragen net zo belangrijk zijn als wanneer wij kind zijn. Niet zozeer om de wereld om ons heen te begrijpen, maar meer om de wereld in ons hoofd beter te begrijpen. Wat is jouw “waarom-power”? Waarom wil je deze studie doen? Waarom wil je verhuizen naar die stad? Waarom wil je dat kopen? Ik geloof dat wanneer wij geen sterke “waarom” hebben voor de dingen die wij doen in ons leven, wij gevoeliger zijn en beïnvloed worden door de waarom van anderen. Wanneer je reflecteert op de reden waarom je veel dingen in je leven doet, zoals je ze doet, zie je vaker de echte waarom. Zo kan je er achter komen dat de enige reden die je daarvoor hebt bestaat uit wat je denkt dat anderen, de media, of de maatschappij van je verwacht. Jezelf regelmatig de waarom-vraag stellen zorgt ervoor dat je handelt uit je eigen intrinsieke waardes en daarom oprecht gelukkig bent met de keuzes die je maakt. 

Kleine stappen, groot resultaat

Wij leven in een maatschappij die gericht is op crashdieeten of snel rijk worden, wij willen grootse resultaat en we willen het snel. Maar wij weten ook hartstikke goed dat haastige spoed zelden goed is. We kunnen ons leven niet veranderen als wij niet iets willen veranderen aan wat wij elke dag doen. Wanneer wij verwachtingen zetten zoals: ‘’ik ga elke dag sporten’’ dan houden we het vaak niet vol, waardoor wij uiteindelijk helemaal stoppen met sporten. En dat doen wij met veel dingen in ons leven. In plaats van go big or go home, kunnen wij ook kleine stapjes nemen zoals: “ik ga elke week één dag sporten en dat langzaam uitbreiden.” Het zijn de kleine dingen die wij elke dag doen, die uiteindelijk de grote veranderingen in ons leven worden en ons gelukkig maken. 

Dankjewel voor het lezen van de blog en ik wens je een hele fijne dag toe!

 

Love,  Sabrina

 

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Sabrina Jammy

Hola! Ik ben Sabrina en ik ben content creator bij mijn eigen one man content agency: Killer Content. Verder ben ik ook Psychologie studente en Mindfulness Coach met mijn eigen pop up mindfulness studio: Maujha. Mijn missie is om East en Western psychology te mixen en mensen te leren surfen op de golven van hun eigen emoties en gedachtes.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!