Wil je eigenlijk meer bewegen, maar heb je weinig tijd om naar de sportschool te gaan? Heb je een baan waarbij je veel tijd zittend doorbrengt? Heb je jezelf al heel lang voorgenomen om te gaan sporten, maar merk je dat je moeilijk vindt om vol te houden of er überhaupt aan te beginnen?

Hier zijn wat tips om op een makkelijke manier jezelf iets meer in beweging te brengen.

  • Plan je beweging in op vaste tijdstippen op een dag. Bijvoorbeeld vlak voordat je gaat koken of voor het slapen gaan. Maak het daarmee een onderdeel van andere gewoontes in je dag.
  • Kijk eens voor welke afstanden je vaak de auto instapt. Is het een afstand die korter is dan 10 kilometer? Pak dan de fiets!
  • Parkeer je je auto regelmatig op een vaste plek? Kijk eens of je de auto wat verder weg kan parkeren. Zo dwing je jezelf om wat meer te lopen en je bespaart misschien ook wel wat parkeergeld.
  • Als je geregeld met het openbaar vervoer reist kun je hetzelfde toepassen, stap één of twee haltes eerder uit de tram/metro/bus en loop het laatste stuk.
  • Vraag eens rond aan een vriend/kennis/familielid om samen te gaan sporten, wandelen of fietsen. Als je heel fanatiek bent kun je ook samen ervoor kiezen om je in te schrijven voor een wedstrijd waar je dan naartoe kan trainen.
  • Deze is volgens mij welbekend: zie je een trap en een roltrap naast elkaar? Juist, pak waar je kan de trap.
  • Zie schoonmaken, opruimen en klussen ook als beweging, daarmee heb je twee vliegen in één klap!
  • Als je alleen een stuk ‘doelloos’ fietsen of wandelen saai vindt, kijk dan of je het kunt combineren met iets zoals boodschappen doen, shoppen, een mooie plek bezoeken of een goede vriend(in) bezoeken.
  • Probeer de momenten waarop je gaat bewegen ook leuk te maken voor jezelf. Neem wat muziek mee voor onderweg of spreek af met een goede vriend(in).
  • Als je op je werk veel zit, vul dan je pauze op het werk in met een rondje wandelen.

 

Tags: exercise
Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Johan Duhoux

Psycholoog. Coaching you to a healthier lifestyle. Loves to make music. Smiles a lot.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!