Vandaag is het Valentijnsdag! Je houdt ervan of je wil deze dag het liefst vermijden door te Netflixen in bed. Er zijn natuurlijk mensen die deze dag verschrikkelijk vinden vanwege het commerciële aspect en/of omdat ze single zijn. Maar bekijk het eens zo: het is inderdaad een dag om je partner of stille aanbidder in het zonnetje te zetten, maar op deze dag mag je ook extra lief voor jezelf zijn! Valentijnsdag is een dag om extra veel liefde te geven en te ontvangen en in dit artikel lees je tips om de dag op een leuke manier te ervaren.

1. Liefde gaat door de maag

(Bijna) iedereen is dol op eten en eten brengt mensen samen. Als je single bent is het leuk een etentje of borrel te organiseren met vrienden of vriendinnen. Laat iedereen kleine hapjes maken en wat te drinken mee nemen. Verras daarbij deze dierbaren met een roos en eventueel een kaartje met een lieve boodschap. Mocht je een partner hebben, kook dan zijn/haar favoriete diner en vergeet de kaarsjes niet! Ben je geen keukenprins(es)? Bestel dan het eten als verrassing of neem je geliefde mee uit eten.

2. Me, myself and I

Niemand zal je leren van jezelf te houden, dat kan alleen jij. Het is belangrijk alle dagen lief voor jezelf te zijn, maar op Valentijnsdag mag je jezelf extra verwennen. Eet je lievelingseten (zelfs als het een tikkeltje ongezond is) en koop die ene lekkere parfum die je al een tijdje op het oog hebt. Houd jezelf niet tegen op Valentijnsdag en wees lief voor jezelf.

3. Dankbaarheid

Vaak staan we niet stil bij de kleine dingen die het leven juist zoveel betekenis geven. Vandaag is een mooie gelegenheid om na te gaan waar jij allemaal dankbaar voor bent. Je kan dankbaar zijn voor bepaalde dingen zoals het zonnetje dat zich de laatste tijd vaker laat zien of voor de mooie kans die je op werk hebt gekregen. Wellicht ben je ook dankbaar voor bepaalde mensen in jouw leven. Uit je dankbaarheid door hem/haar een kaartje, brief of een lief whatsappje te sturen.

NiceDay: Laat jij Valentijnsdag ook niet aan je voorbij gaan? Schrijf in je dagboekje wat je op deze liefdevolle dag hebt gedaan (of wil gaan doen) voor jezelf en voor een ander. Laat weten hoe dit voor jou voelde en hoe anderen reageerden.

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Britt Stoker

Hi! Ik ben Britt, psycholoog en coach bij NiceDay. Met online coaching kan ik je op afstand begeleiden en helpen bij hetgeen wat je bezig houdt. Ik hou van dieren, reizen, fotograferen en lekker eten.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!