verbroken relatie

We hebben allemaal een ideaalbeeld in ons hoofd van hoe ons leven er uit moet zien. Misschien niet tot in detail, maar we hebben allemaal wel een idee bij onze ideale partner, de mooie reizen die we nog willen maken en het huis dat we (later) willen kopen. Tot op zekere hoogte, kunnen we dit ideaalbeeld ook waar maken. Maar soms, lukt het net niet…

Uit elkaar gaan of een verbroken relatie
We hebben allemaal wel iemand gehad in ons leven, die er vandaag de dag niet meer bij is. Misschien omdat hij of zij is overleden, maar er is ook een grote kans dat je iemand minder of niet meer ziet door andere omstandigheden. Mensen, zowel liefdesrelaties als vriendschappen, gaan om allerlei redenen ‘uit elkaar’. En hoewel dit meestal niet leuk is of zelfs pijn doet, kunnen we niets anders doen dan het accepteren en doorgaan.

Accepteren, maar niet verdringen
Ik had laatst een gesprek met een vriend van mij, hij vertelde mij over een artikel. In dit artikel wordt aangehaald dat we onszelf niet de tijd gunnen om over een verbroken relatie heen te komen. En daar bovenop hebben we ook vaak de neiging om onze verbroken relatie negatief af te doen. We kiezen snel voor iemand nieuws en daarbij doet hij of zij alles beter dan je vorige relatie. Toch?

I think it’s important to realize you can miss something, but not want it back. – Paulo Coelho

Nee niet perse. Tuurlijk, je bent uit elkaar gegaan met een reden, of het nu je eigen keuze was of niet. Maar, het is bijna normaal om je ex (ex beste vriendin, ex-vriendje) te haten. En dat wil ik niet. Na 5,5 jaar zijn mijn ex en ik uit elkaar gegaan. We hebben samen besloten dat het niet meer werkte. Mijn moeder zei heel mooi: ‘’Op een gegeven moment is de koek op.’’ En dat kan, en dat is niet leuk, maar het is ook niet erg.

Ik mag mijn ex nog steeds en ik denk nog vaak aan alle mooie en leuke dingen die we samen hebben meegemaakt, de dingen die ik van en met hem heb geleerd. En ook aan de minder mooie dingen en hoe we elkaar toen gesteund hebben (of niet).

Luister naar jezelf
Wat ik voornamelijk wil zeggen is, is dat we allemaal denken te weten hoe alles ‘’hoort’’. Maar soms zegt je gevoel echt iets anders. En dat is niet erg. Neem je tijd, er is geen handboek ‘omgaan met verbroken relaties’ (hoewel er wel veel hulpboeken zijn die dit proberen te zijn) en dat is maar goed ook. Zo heb jij alle vrijheid om zelf in te vullen hoe jij er mee om wil gaan!

Hoe ga jij om met een verbroken relatie? Deel je tips hieronder.

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Lisa den Boer

Content creator die gelooft in de kracht van content: taboe doorbreken, motiveren en inspireren. Nieuwsgierig naar nieuwe plekken, culturen en andere mensen.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!