Wat je eet heeft veel invloed op hoe jij je voelt. Natuurlijk is er niets mis met af en toe een ‘cheat day’ met pizza, chips en chocolade, maar het is wel belangrijk dat je weet wat eten met je lichaam kan doen. De juiste voeding helpt je namelijk ook met het op peil houden van je energie.

Koolhydraten voor energie

Een belangrijke bron van energie voor het lichaam zijn koolhydraten. Een deel van je hersenen gebruikt enkel koolhydraten. Merk je dat je weinig energie hebt? De snelste vorm van gezonde energie is fruit. Bananen en sinaasappels zijn goede bronnen voor een snelle energieboost. Naast het feit dat fruit vaak de gezondste optie is, heb je ook langer energie van fruit dan van kunstmatige suikers. Dit komt omdat de suikers in fruit verpakt zijn in vezels en gedurende een langere periode aan het lichaam worden afgegeven.

Combineer vezels en eiwitten

Naast koolhydraten uit fruit kun je vezels en eiwitten combineren. Vezels uit volkoren knäckebröd, muesli of brood kan je bijvoorbeeld met wat yoghurt, melk of hummus eten. Je hebt dan een vol gevoel van de verzadigende vezels en eiwitten, en langer energie omdat deze combinatie je bloedsuikerspiegel lang in balans houdt.

Belang van drinken

Voor sommige mensen gaat het vanzelf, anderen moet zichzelf dwingen 1 glas water naar binnen te werken. Onderschat vocht niet! Genoeg drinken zorgt ook voor voldoende energie. Probeer tenminste twee liter (kraan)water te drinken per dag. Merk je dat je moeite hebt?Houd in de NicaDay app bij hoeveel je drinkt. 

Tags: food
Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Lisa den Boer

Content creator die gelooft in de kracht van content: taboe doorbreken, motiveren en inspireren. Nieuwsgierig naar nieuwe plekken, culturen en andere mensen.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!