voordelen van borspellen

Als kind heb je waarschijnlijk veel bordspellen gespeeld. Kun je nog herinneren hoe dat was? Helemaal opgaan in een spel, waardoor je misschien iets te fanatiek werd. Of juist frustratie ervoer, omdat een ander aan het winnen was? Nog een belangrijkere vraag: heb je hier plezier aan beleefd? Ja? Dan wil ik je uitnodigen om je vrienden, familieleden, huisgenoten, een leuke date of collega’s op te trommelen en ouderwets weer bordspellen te spelen!

Vroeger werd er regelmatig in de avond spelletjes gespeeld. Het was één van de weinige vormen van entertainment. Tegenwoordig vinden we in onze vrije tijd vooral ontspanning in het kijken naar Netflix, TV-programma’s of door actief te zijn op social media. Hier is uiteraard niks mis mee. Maar bordspellen hebben wel zijn voordelen!

Voordelen van bordspellen

 • Een groot voordeel aan de spelletjes is dat je het overal kunt spelen.
 • Je speelse kant komt naar boven. 
 • Je leert je medespelers op een andere manier leren. 
 • Het kan een ongemakkelijke date net wat leuker maken door even ongedwongen een spel te spelen. 
 • Bordspellen helpen je om meer in het hier en nu te zijn, omdat je minder snel bent afgeleid door je telefoon. 
 • Het geeft ontspanning.
 • Je traint je brein om beter te kunnen concentreren.
 • Spelletjes met collega’s is meteen een goede teambuilding.
 • Borspellen hebben een positief effect op je humeur.
 • Je leert om te gaan met verlies.
 • Het geeft afleiding op  momenten dat het leven even tegenzit.  

Genoeg voordelen! So, let’s play!

Hieronder drie spelletjes met eenvoudige spelregels, een korte speelduur en die makkelijk mee te nemen zijn. 

Monopoly Deal 

Wie heeft vroeger geen MonMonopoly dealopoly gespeeld? Urenlang was je bezig om geld bij elkaar te sprokkelen, straten te kopen en ondertussen gevaarlijke deals te sluiten. Persoonlijk vond ik het een groot nadeel dat dit spel uren duurde. Goed nieuws: Monopoly Deal duurt maar een kwartier! Het doel van het spelletje is hetzelfde en je beleeft er nog steeds veel plezier aan!

Qwirkle Cards

Qwirkle

Qwirkle Cards is een vlot kaartspel gebaseerd op het legspel Qwirkle. Vorm series van gelijke symbolen of kleuren en leg kaarten bij je eigen of andermans series aan. Om dit spel te winnen heb je wat tactiek en een beetje geluk nodig. Persoonlijk vind ik dit een leuk spel, omdat je bij iedere buurt je brein moeten kraken. Hou je van spelletjes met symbolen en figuren? Dit is een spel voor jou! 

Qwixx – Dobbelspel

Qwixx

Qwixx is een zeer eenvoudig spel en het blijft spannend tot de laatste worp. Je hoeft niet op je beurt te wachten, want als een speler dobbelt dan kan iedereen de worp benutten!

Veel speelplezier gewenst!

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Rita

Hi, ik ben Rita, psycholoog en coach bij NiceDay. Het komt weleens voor dat je minder goed in je vel zit of dat je last kunt hebben van angst, stress of somberheidsklachten die wat langer aanhouden. Iemand die met je meekijkt en met je meedenkt kan je verder helpen in je herstelproces. Als je eenmaal de stap hebt gezet om de klachten die je ervaart met een psycholoog te delen dan zul je hopelijk merken dat het delen zorgt voor meer verbinding!

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!