Waar ik gelukkig van word: goede zelfzorg, vrienden en uitgaan
Waar ik gelukkig van word: goede zelfzorg, vrienden en uitgaan
tomorrowland-goede-zelfzorg

Hoi,

Mijn afgelopen blogs gingen over vrij beladen onderwerpen met betrekking tot homoseksualiteit. Onderwerpen en gebeurtenissen die mij veel pijn hebben gebracht. Maar mijn leven, als homo zijnde, heeft natuurlijk ook mooie kanten! Daar ga ik in deze blog dieper op in.

Jezelf goed verzorgen

Ik houd ervan om mezelf goed te verzorgen. Een van de dingen die ik graag doe is mezelf verwennen door een gezichtsmasker te zetten, mijn haar goed te verzorgen en de oneffenheden in mijn gezicht weg te werken. Selfcare is the best care right? Soms hoor ik van hetero vrienden dat ze jaloers zijn op mijn ongeneerde Snapchats en het feit dat ik mezelf helemaal kan opmaken zonder vervelende commentaren te krijgen van andere vrienden. Wees lekker jezelf zou ik zeggen!

Vrienden

Ik ben erg blij met de vrienden die ik heb en ik haal veel kracht en energie uit mijn vriendschappen. Ik voel me gezegend dat ik met goede vriendinnen een band kan hebben waar hun vriend geen probleem mee heeft. Natuurlijk ben ik geen bedreiging voor hun relatie en vaak zijn de vriendjes van mijn vriendinnen ook goede vrienden van mij (geworden)! Vriendschappen zijn belangrijk en ik hecht veel waarde aan ze.

Regelmatig komen er ook vrienden naar mij toe om advies te vragen over van alles, van kleding tot advies voor het interieur. Daar kan ik ook erg van genieten. Soms komen mijn vrienden naar mij toe en zeggen ze letterlijk: “Bert, ik heb het advies van een homo nodig, daar heb ik tenminste wat aan”.

Uitgaan en terrasjes doen

Verder houd ik ervan om gezellige dingen te doen met mijn vrienden zoals een terrasje pakken of uitgaan. Tijdens het uitgaan en na een paar drankjes, doe ik niets liever dan ongeneerd gek doen en dansen. Soms word ik daar vreemd op aangekeken. Maar wanneer mensen eenmaal doorhebben dat ik homo ben, vinden ze het prima en grappig heb ik het gevoel.

Een van de leukste ervaringen maakte ik mee op Tomorrowland 2018: tijdens het dansen kreeg ik een arm van een jongen in mijn gezicht en ik schrok. De jongen die mij in mijn gezicht sloeg schaamde zich dood en dacht dat ik er iets op tegen had dat hij intiem met zijn vriendje aan het dansen was. Toen ik hem duidelijk maakte dat ook ik naar het festival was gekomen met mijn toenmalig vriendje, hebben we heel de avond veel plezier beleefd en ons helemaal laten gaan. Misschien werden we door anderen gek aangekeken, maar we voelden ons verbonden en dat voelde heel erg goed. Doe dus vooral waar jij je goed bij voelt!

Tot slot

In deze blog heb ik vooral mijn persoonlijke ervaringen in een positieve zin met je gedeeld. Mijn doel van deze blog is aantonen dat het leven als homo niet alleen maar zwaar en deprimerend is, maar dat er ontzettend veel leuke aspecten in het leven zijn die misschien niet alle hetero’s ervaren. Het is enorm belangrijk om te genieten van het leven. Helaas zal je ook vaak te maken krijgen met discriminatie en andere ellende. En ook al kwetst het je enorm en doet het veel pijn, probeer met een positieve vibe door het leven te gaan. Focus je op het positieve, niet het negatieve, breng tijd door met mensen met wie je het goed kan vinden en doe dus vooral waar jij je goed bij voelt!

Knuffel,

Bert

Tags: zelfzorg
Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Bert

24 jaar, altijd vrolijke en enthousiaste service technieker in hart en nieren die er graag op uit trekt om te fotograferen en terrasjes te doen met vrienden!

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!