Een paar jaar geleden ben ik er in mijn eentje op uit gegaan, een weekje naar Portugal. Een spontaan besluit, ik kocht de vliegtickets en een halve week later zat ik in het vliegtuig. Geen verre reis, geen lange reis, maar wel een van de belangrijkste reizen in mijn leven. In dit artikel vertel ik je over mijn ervaringen en waarom ik het ook jou aanraad!

Waarom?
Na een zware periode wilde ik voor mezelf bewijzen dat het goed met me ging. Dat ik mezelf kon vertrouwen en verantwoordelijkheid was en ben voor mijn eigen geluk. Om dit aan mijzelf te bewijzen besloot ik in mijn uppie erop uit te gaan. Het was een eng besluit, maar toch heb ik geen moment getwijfeld. Ik ben geen extravert persoon en had überhaupt nog niet veel ervaring met reizen, toch hield me dat niet tegen. Gewoon doen.

De ervaring
Ik kwam aan op de bestemming en dacht f*ck, wat heb ik gedaan? Wat doe ik hier? Waar moet ik heen? Dit gevoel verdween toen ik in de taxi zat onderweg naar het hostel. Ik had een leuk gesprek met de chauffeur, ondanks zijn gebrekkige Engels. Ook in het hostel voelde ik mij niet alleen en was iedereen super vriendelijk. Pas rond het avondeten voelde ik me eenzaam: genoeg mensen die met me praatten, maar toch zat ik ‘s avonds alleen te eten. Dit gevoel ging snel over toen ik meer mensen ontmoetten, ik heb me nooit meer alleen gevoeld en kon altijd bij iemand terecht, of het nou de 60-jarige zakenman uit Manhattan was of de psychologie student uit Duitsland. De mensen die ik destijds heb ontmoet kan ik tot op de dag van vandaag nog steeds vrienden noemen. Al met al omschrijf ik deze reis dus als een groot succes.

Wat heb ik geleerd?
Het belangrijkste wat ik van deze ervaring heb geleerd is dat ik op mezelf kan vertrouwen. Je hebt niemand nodig, alleen jezelf. In jezelf durven geloven is een waardevolle eigenschap die je op meerdere vlakken verder kan brengen in het leven. Ook heb ik op deze manier de nare periode in mijn leven goed kunnen afsluiten. Heb jij ook net een zware periode achter de rug of kan jij wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken? Dan raad ik het je zeker aan om alleen te reizen. Het hoeft niet ver te zijn, het hoeft niet lang te zijn, zolang het voor jou maar werkt.

Doel: Wil jij meer vertrouwen hebben in jezelf? Activeer het ‘Doe Doel’ samen met je coach of behandelaar en kom uit je comfort zone. Dit hoeft geen verre reis te zijn, in je eentje een nieuwe stad ontdekken, een kop koffie drinken in een leuk cafeetje of naar de sportschool gaan is ook prima. Beschrijf in het ‘Voel Doel’ hoe dit voor jou geweest is.

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Sanne Kwakkelstein

Leefstijl Coach. Helpt je het beste uit je lichaam te halen. Houdt van reizen, koken en husky’s.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!