Vandaag is het Wereld Knuffeldag!

Volgende week mogen we elkaar extra veel knuffelen, het is dan namelijk nationale knuffeldag. Met een knuffel laat je blijken dat je de ander waardeert en liefhebt. Misschien laat je jouw waardering tegenover een familielid, een collega of je vrienden niet altijd blijken, maar op 21 januari kan je het tegendeel bewijzen! Lees meer in dit artikel over deze internationale knuffeldag.

Wereld knuffeldag..?

Misschien heb je nog nooit van deze dag gehoord, maar de wereld knuffeldag wordt over heel de wereld gehouden. In 1989 is de Dag door een Amerikaan opgericht, en het neigt met de jaren bekender te worden. Echter is de Wereld knuffeldag in Nederland nog niet zo bekend, en hier mag verandering in komen! Knuffel er daarom volgende week vooral op los.

Knuffelen is gezond!

Liefdevolle aandacht als aanraken, elkaar vasthouden en knuffelen draagt bij aan de gezondheid van mens en dier. Bovendien geeft het ons zelfvertrouwen en vermindert het angstgevoelens. Tijdens het knuffelen komt er het ‘knuffelhormoon’ vrij, namelijk oxytocine. Door oxytocine daalt het stressgehalte waardoor je minder vatbaar bent voor ziektes en infecties. Zelfs de kleinste aanraking of kortste omhelzing heeft al effect!

Tips

  1. Mocht je iemand niet kunnen bereiken omdat de desbetreffende persoon in het buitenland woont, ziek is of op vakantie is? Stuur hem/haar dan een digitale knuffel! Maak bijvoorbeeld een filmpje van jezelf waarbij je een lieve boodschap inspreekt.
  2. Niet iedereen weet van het bestaan af van Wereld knuffeldag. Je zou het risico kunnen lopen om de ander te overvallen met het geven van een knuffel. Check daarom altijd eerst bij de ander of hij/zij ervoor open staat om te knuffelen!
  3. De tip tot geluk van de Amerikaanse neuro-econoom Paul Zak (hij wordt vaak Dr. Love genoemd) luidt als volgt: knuffel minimaal acht keer per dag, wat dat houdt ons lichamelijk en geestelijk gezond!

NiceDay

Zou jij willen meedoen aan de Wereld knuffeldag? Waarom wel en waarom niet? Schrijf het op in je dagboekje en mocht je zin hebben om te knuffelen 21 januari: plan dan een event in!

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Britt Stoker

Hi! Ik ben Britt, psycholoog en coach bij NiceDay. Met online coaching kan ik je op afstand begeleiden en helpen bij hetgeen wat je bezig houdt. Ik hou van dieren, reizen, fotograferen en lekker eten.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!