Extra aandacht besteden aan onze gezondheid is iets wat velen van ons proberen te doen. Omdat we ook verplichtingen hebben zoals familiebezoeken, werk, hobby’s en vrienden, nemen we hier echter niet elke dag de tijd voor. Maar als we tijdens het werk al gezond zijn, is dat al een grote winst voor je levensstijl! Hiermee kan je meer energie overhouden voor dingen buiten je werk. En wie wil dat nou niet? Lees onze tips om op een makkelijke manier iets gezonder op het werk te zijn:

Weet wat een gezonde lunch is
Als je elke dag even iets te eten en drinken gaat halen, heb je al makkelijk een manier om even wat beweging te krijgen. Hierdoor zal je sneller weer wat alert voelen, omdat je bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Maar je lichaam heeft nog meer nodig voor energie: voeding! Eet je graag brood? Dat is  geen probleem. Koolhydraten zijn belangrijk voor energie! Echter is het wel belangrijk om te kiezen voor volkoren, zodat het brood je langer energie én een vol gevoel geeft. Het is ook handig om te kijken in de ingrediëntenlijst: hoeveel procent van het brood is écht volkoren? Extra koken de dag voor je naar werk gaat is ook handig! Het is dan makkelijk om een gezonde maaltijd te eten, omdat je het zelf hebt gemaakt.

Neem de tijd voor je gezondheid
Als je een baan hebt waar je veel achter een scherm zit, is het belangrijk om je ogen tussendoor wat rust te gunnen. Onthou hiervoor de 20-20-20 regel: neem elke 20 minuten even 20 seconden pauze. Kijk weg van het scherm en focus op iets in de verte. Dit helpt om vermoeide ogen te voorkomen. Het is mogelijk een extensie voor je webbrowser te gebruiken om je te herinneren deze pauze te nemen. Daarnaast kan om het uur wat water drinken en een rondje lopen ook al wonderen doen voor je productiviteit en gezondheid.

5 Snelle tips

  • Haal geen snacks voor tussendoor. Kies voor fruit: zet een fruitmand op tafel.
  • Vraag collega’s om vandaag even een rondje te lopen tijdens de lunch.
  • Drink voornamelijk water en thee. Kies geen koffie meer ‘s middags.
  • Doe om het uur even een raam open. Geef je hersenen wat zuurstof!
  • Praat met anderen en steun elkaar door samen te lunchen en elkaar tips te geven!
Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Paul Kok

Hoi, ik ben Paul en ik ben een Lifestyle coach en diëtist. Ik hou van eten en leer ook anderen graag lekker en gezond te koken. Mijn doel is om fit te blijven en tegelijkertijd van het leven te genieten... en om jou te helpen hetzelfde te doen!

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!