Social media – iedereen de tijd van zijn of haar leven
Social media – iedereen de tijd van zijn of haar leven

In de zomer worden we gebombardeerd met zonnige foto’s in verre oorden, foto’s van mooie uitzichten en uiterst gezellige momenten. Op social media zie jij hoe iedereen volop van het lekkere weer en het leven geniet, en jij… zit op kantoor. Of bent hard aan het werken om je thesis af te schrijven. Het lijkt erop dat iedereen kan doen wat hij of zij wil, terwijl jij verbonden bent aan werk, school of andere verplichtingen.

Werken in deze hitte is geen pretje, of je nou thuis zit achter een ventilator of in een ruimte met airco bent. Of erger nog, in de keuken moet staan of op het dak van een gebouw bezig bent. Het is warm en extra vermoeiend. Na je verplichtingen ben je moe en plof je het liefst lekker op bed. Maar wanneer heb jij dan tijd om te genieten?

Niets is wat het lijkt

Probeer te onthouden dat niet alles op social media is wat het lijkt. Ja, beetje open deur wel. Maar toch is het fijn om deze gedachte vast te houden terwijl je door een tijdlijn scrollt. De foto’s die je ziet zijn misschien wel ‘throwbacks’ of misschien heeft diegene de voorgaande dagen wel de hele dag aan school gezeten. Misschien hebben ze wel een ontzettende baaldag gehad gister, dus wilde ze er vandaag op uit om terug in balans te komen. Dat laten de meeste namelijk niet zien!

Bijhouden van de leuke momenten die jij hebt

Daarnaast, vergeet je misschien de leuke momenten die jij beleefd hebt relatief snel wanneer het lijkt dat anderen ‘iedere dag’ de tijd van hun leven ervaren. Je krijgt misschien het gevoel alsof jij iets fout doet: hoe kan hij een heel jaar op reis? Hoezo kan zij iedere dag naar het strand? Hoe je het ook wendt of keert, iedereen moet op een moment toch echt aan de bak (bijzondere gevallen daargelaten, natuurlijk). En daar is niets mis mee: sparen voor die mooie reis, maakt hem misschien alleen maar mooier! En die ene vrije dag die je op het strand spendeert is superfijn. Dit zijn dingen om aan vast te houden.

Herinneringen heb je voor altijd

Maar hoe doe je dat vasthouden dan? Herinneringen van mooie dagen, reizen of momenten houd je bijna voor altijd in je gedachten. Toch zijn ze niet altijd ‘top of mind’, het kan daarom goed werken om voor jezelf te ontdekken hoe jij dat fijne gevoel kan oproepen. Dit kan fijn zijn wanneer je weer een beetje overweldigd bent door alle geweldige foto’s en video’s op social media. Je kunt bijvoorbeeld een eigen fotocollectie van jouw mooie herinneringen maken: fysiek, op je eigen Instagram of in een mapje op je computer. Scroll daar eens doorheen!

Notities, quotes en korte verhaaltjes

Naast beeldmateriaal is het ook leuk (en fijn) om korte notities, quotes of verhaaltjes te maken van jouw goede herinneringen. Moest je bijvoorbeeld heel hard lachen om een opmerkingen van iemand die je dierbaar is? Schrijf het op! Voelde je je onverwachts erg goed door iets wat er gebeurde of iets wat jij deed? Schrijf het op! Zie je een mooie quote ergens, die je een goed gevoel geeft? Je raad het al: schrijf het op! Daarnaast kan het goed zijn om een dagboek bij te houden, zo zie je wat zowel positieve als negatieve invloed heeft op jouw stemming. Zo kan jij het steeds beter aan, al die geweldige foto’s en video’s op social media!

Wat doe jij om niet overweldigd te worden door al dat ‘moois’ op social media?

NiceDay: gebruik je NiceDay dagboek om bij te houden wat je hebt beleefd en pak het er bij wanneer je even een geheugensteuntje kunt gebruiken. Gebruik je Daily Planner om leuke momenten voor jezelf in te plannen, zo maak je er sowieso tijd voor en kan ook jij genieten van de zomer!

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Lisa den Boer

Content creator die gelooft in de kracht van content: taboe doorbreken, motiveren en inspireren. Nieuwsgierig naar nieuwe plekken, culturen en andere mensen.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!