Zo verlies jij jezelf niet als je een nieuwe relatie begint
Zo verlies jij jezelf niet als je een nieuwe relatie begint

Als je Tinder net hebt verwijderd, eindelijk het ‘gesprek’ hebt gehad of jullie het rustig aan doen zonder er teveel in detail over gehad te hebben; als je net een nieuwe relatie bent begonnen kan het zo zijn dat er heel veel door je heen gaat op dit moment. Van overgebleven zenuwen tot eventuele horror dates tot pure enthousiasme – het definiëren van de relatie kan soms grote veranderingen in je lifestyle aanbrengen. Als je net een nieuwe relatie bent begonnen, is het goed om niet te vergeten dat het ook belangrijk is om tijd voor jezelf te nemen. Hoewel je natuurlijk veel om je nieuwe partner geeft, moet jij je eigen gedachten en gevoelens niet verwaarlozen!

Mantra’s zijn een geweldige manier zijn om je gedachten te herzien en je kracht te onthouden. De oorspronkelijke betekenis van het woord mantra wordt beschouwd als ‘dat wat onze geest beschermt’.Het starten van een nieuwe relatie kan intimiderend zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat je alle liefde en geluk verdient die deze wereld te bieden heeft.

Als je net een nieuwe relatie bent begonnen en er allerlei gevoelens door je heen gaan, zijn hier enkele mantra’s om je kalm en zelfverzekerd te houden.

Ik verdien het om blij en geliefd te zijn en alles zal goed komen

Als je al een tijdje niet hebt gedated, als je nooit een relatie hebt gehad of als je een gebroken hart hebt vanwege je vorige relatie kan het vooruitzicht van een nieuwe relatie beangstigend zijn. Vergeet echter niet dat je een sterk persoon bent en dat je alle liefde verdient in de wereld. Hoewel je van te voren niet weet wat deze nieuwe relatie in petto heeft, alles zal uiteindelijk goed komen.

Ik kies ervoor om op dit moment met hem/ haar te zijn

Als dingen snel lijken te gaan in je nieuwe relatie en je maar blijft fantaseren over de toekomst is het goed om even mindful te zijn. Haal adem en leef in het moment. Onthoud dat je er bewust voor kiest degene te daten, ervoor kiest om je kostbare tijd met hen door te brengen en dus ervoor kiest om op dit moment met hem/ haar te zijn. Het starten van een nieuwe relatie betekent niet dat je voor altijd aan iemand vastzit of dat je nooit meer andere mensen gaat daten – het kan betekenen wat je wilt dat het betekent.

Ik zal tijd vrijmaken voor mezelf, mijn vrienden en mijn hobbies

Nieuwe relaties zijn spannend maar het hebben van een vriend(in) betekent niet dat jij je eigen leven achter je laat. Onthoud om tijd te nemen voor jezelf, evenals je familie en vrienden. Door specifieke avonden in te plannen om te gaan fitnessen, etentje met vrienden te houden of iets anders gezellig geef jij je grenzen aan en heb je de ruimte om je eigen persoon te zijn.

Ik was compleet voordat ik deze relatie begon en ik zal compleet zijn als de relatie eindigt

Iemand ‘vinden’ die een relatie met je wilt aangaan kan je het gevoel geven dat je het ontbrekende puzzelstukje hebt gevonden voor jou, als puzzel. Losstaand van je relatiestatus moet je echter niet vergeten: je bent al genoeg en je bent al compleet. En indien de relatie niet verliep als gehoopt zal je daarna nog steeds genoeg en compleet zijn.

Tags: liefde relatie
Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Shannon

Content wizard die van lekker eten houdt, geïnteresseerd is in alternatieve geneeskunde en voeding. Schildert in haar vrije tijd.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!