De kerstdagen komen er weer aan. Alhoewel dat zou moeten zorgen voor geluk en vrede op aarde, zorgt het eigenlijk gewoon voor stress. Drukte in de winkels, geforceerd leuk toen tegen je familieleden en dan hebben we het nog niet eens over het voorbereiden van het kerstdiner. Doe het dit jaar eens anders! We geven je wat tips.

Je familie
Familie die vraagt of je nou al promotie hebt gemaakt op het werk, vraagt waarom je nog steeds single bent en of je nou eindelijk eens een degelijk huis gevonden hebt: het laat je alleen maar rotter voelen. Als je al niet zo lekker in je vel zit, is het niet fijn wanneer je familie het er nog ‘verder inwrijft’. Maar, onthou dat je familieleden het waarschijnlijk goed bedoelen en deze vragen alleen maar stellen ‘omdat het hoort’. Bedenk van te voren wat je gaat antwoorden op deze vragen en kaats de bal terug. Vraag naar de ander en verleg zo de focus van jezelf naar iemand anders.

Kerstcadeaus
Het lijkt elk jaar weer moeilijker te worden, wat geef je kado met Kerst?! Zo veel producten en toch zo weinig keus: we hebben alles al! Toch wil je graag een kleinigheidje geven, om iemand te laten hoe speciaal diegene voor je is. Nog leuker is het om een bon te geven! Je kan zoveel geld uitgeven als je wil, maar ervaringen zijn onbetaalbaar. Ga naar de bioscoop met je vader, high tea’en met je moeder en een weekendje weg met je partner. Leuk voor de ander én leuk voor jezelf!

Het diner
Ben jij dit jaar host van het kerstdiner? Maak het jezelf dan niet al te moeilijk: hou de hoofdmaaltijden simpel en pak uit mijn kleine snacks, zoals kerstbonbons of amuses. Kies voor maaltijden die je eventueel een dag van te voren al kan maken, zoals bijvoorbeeld een soep, groentecurry of kerstcake. Ook zijn er tegenwoordig genoeg kant en klaarmaaltijden te koop, je familie zal niet eens doorhebben dat ze recht uit het schap komen. Doe wat extra inspiratie op via Pinterest.

Ontkom de drukte
Begin alvast met inkopen doen, je kan het maar beter alvast in huis hebben! Webwinkels draaien overuren en de kans dat jij jouw last minute aankopen nog op tijd binnen hebt is klein. Ook raken de winkels langzaam leeg en erger jij je alleen maar aan al de mensen die voor je voeten lopen. Spaar jezelf en denk vooruit, en doe eens gek: waarom koop je niet ook alvast wat spullen voor volgend jaar?

Gelukkig zijn
Kerst brengt zoveel poespas met zich mee, maar waar het uiteindelijk allemaal om draait is gelukkig zijn. Probeer je zorgen aan de kant te zetten en geniet van het moment. Geniet van de mensen om je heen en wees dankbaar voor wat je hebt. Op Kerst staat de wereld even stil.

Lichtpuntjes: soms zijn ze groot, soms zijn ze klein. Je hoeft ze niet te zoeken, je kunt ze ook zijn.

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

Sanne Kwakkelstein

Leefstijl Coach. Helpt je het beste uit je lichaam te halen. Houdt van reizen, koken en husky’s.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!